A klasszikus gyorsétterem olcsó, és ahogy a neve is sugallja: gyors. Gyorsan elkészül, gyorsan tálaljuk és gyorsan elfogyasztjuk. Tökéletes a stresszes élethez, amelyet sokan élnek. A gyorsételeknek azonban van egy nagy hátránya: egészségtelen, mert túl sok zsírt, sok cukrot és túl sok fehér lisztet tartalmaz. Ugyanakkor csak néhány vitamint, rostot és másodlagos növényi anyagot kínál, amelyek biztosítják a kiegyensúlyozott étrendet. A klasszikus gyorsétterem ezért az elhízás és az úgynevezett civilizációs betegségek, például a cukorbetegség és a magas vérnyomás egyik fő okának számít.
A klasszikus gyorsétterem olcsó, és ahogy a neve is sugallja: gyors. Gyorsan elkészül, gyorsan tálaljuk és gyorsan elfogyasztjuk. Tökéletes a stresszes élethez, amelyet sokan élnek. A gyorsételeknek azonban van egy nagy hátránya: egészségtelen, mert túl sok zsírt, sok cukrot és túl sok fehér lisztet tartalmaz. Ugyanakkor csak néhány vitamint, rostot és másodlagos növényi anyagot kínál, amelyek biztosítják a kiegyensúlyozott étrendet. A klasszikus gyorsétterem ezért az elhízás és az úgynevezett civilizációs betegségek, például a cukorbetegség és a magas vérnyomás egyik fő okának számít.
A jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget és friss termékeket tartalmazó egészséges táplálkozás központi szerepet játszik a hosszú és egészséges életben. A hagyományos regionális konyha mindezt kínálja; Ennek előkészítése azonban költséges és időigényes. Ráadásul nem annyira vonzó a turisták számára, mint a pizza, a sült krumpli, a hamburger vagy a kebab.
Fit Fast Food: Egy egészséges trend, amely egyre népszerűbb
Az egészséges életmód társadalmi tudatossága az aktuális gasztronómiai trendekben is megmutatkozik. Eleinte csak néhány meggyőző ember fogta fel, és dolgozott ki megfelelő üzleti koncepciókat. Főleg a nagyvárosokban jelentek meg az első éttermek és snack bárok, ahol gyorsan felszolgált, de egészséges ételeket kínálnak. Ma már a kisebb városokban is elérhető az egészséges gyorsétterem; de átfogó ajánlat nélkül. Ennek a hiánynak a pótlása gasztronómiai sikerrel kecsegtet. A klasszikus gyorséttermek azonban ma már salátákat és szezonális termékeket is kínálnak. A hagyományos pizzériák, bisztrók és étkezdék is egyre inkább változtatják étlapjukat, hogy megfeleljenek a modern fogyasztó elvárásainak. Egy alapos piacelemzés segít reálisan felmérni a versenyt, a lehetséges réseket és lehetőségeket.
Az egészséges gyorsétterem mindig vegetáriánus vagy vegán?
A vegetarianizmus és a veganizmus irányába mutató tendencia szorosan összefügg az új egészségtudatossággal. A zöldségek, gyümölcsök és gabonatermékek itt-ott a kiegyensúlyozott étrend alapját képezik. Az újdonságoknak köszönhetően számos ételt könnyedén elkészíthetsz állati alapanyagok nélkül is: a hamburgeren a hús helyett tempeh, laskagomba vagy hüvelyesekből, zöldségekből készült pogácsák kerülnek a zsemle közé. A levesekben vagy a klasszikus virsliben a bécsit a szója- vagy szejtánkolbász helyettesíti. Zöldségekkel, dióval és teljes kiőrlésű kenyérrel tálalva ezek a helyettesítő termékek egészséges és könnyű alternatívát kínálnak a klasszikus gyorsételekhez.
Még a kifejezetten vegán éttermek és food truckok is nyereségesek. Az ajánlat itt kizárólag húsmentes gyorsétel-változatokra vagy olyan gyorsételekre korlátozódik, mint a miso leves vagy a Pad Thai tofuval. Még a szupermarketek is kínálják a legnépszerűbb ételek vegán változatát. A hamburgerek, hot dogok és kebabok iparilag gyártott alternatívái azonban aligha tekinthetők egészségesebbnek, mint a hústartalmú változataik.
- Hűtővitrin – 120 l – Royal Catering – 3 szint – Fekete, Ezüst 318 990,00 HUF
- Hűtővitrin – 100 L – Royal Catering – 3 szint – fehér 239 990,00 HUF
- Hűtővitrin – 58 l – Royal Catering – 3 szint – fekete – zárható 143 990,00 HUF
- Hűtővitrin – 58 L – Royal Catering – 3 szint – Fehér – zárható 174 990,00 HUF
Hogyan alakíthatom át az éttermemet egészséges gyorsétteremmé?
Nem kell forradalom ahhoz, hogy egészséges gyorsételeket beépítsünk egy jól ismert étterembe. Ahelyett, hogy az étlapot egyenesen a kukába dobná, fokozatosan változtasson. Ez azt jelenti, hogy vendégei fokozatosan hozzászoknak az újításokhoz. Ezenkívül rugalmasan tesztelhet bizonyos termékeket és ételeket, és gyakran elkerülheti a helytelen vásárlások miatti költséges hibákat.
Üzleti tervet készít éttermének? Akkor minden lehetőség megvan arra, hogy az egészséges gyorsételekre támaszkodjon! Sem a dolgozói, sem az ügyfelei nem kötődnek a régi ötletekhez. Kezdje a nyitástól és kínáljon egészséges ételeket!
Az egészséges gyorséttermi receptek kidolgozásának legjobb módja, ha először körülnéz a közvetlen környezetében. Kutassuk fel, mit kínálnak a regionális gazdaságok; Biztosan talál olyan termékeket, amelyek megfelelnek elvárásainak és elképzeléseinek. Gondolja át azt is, hogy az import biohús helyett regionális sertés-, marha- vagy baromfihúsra támaszkodjon-e. A minőség és az íz lehetőséget ad arra, hogy kitűnjön a versenytársak közül. A helyi pékségből származó kenyér és zsemle szinte mindig jobb ízű, mint az ipari termékek. A helyi termelőkkel szorosan együttműködve Ön is támogatja a régiót, és gyakran kedvezményeket kap vásárlásaiból.
Végül, de nem utolsósorban, építse be étlapjába a helyi jellegzetességeket: ha étterme tóparton van, vegyen bele halételeket; Ha gyümölcsös területen él, kínáljon friss gyümölcsöntetet, gyümölcsleveket vagy házi lekvárokat.
- Elektromos olajsütő – 2 x 10 l – leeresztőcsapok – 230 V 109 990,00 HUF
- Indukciós olajsütő – 10 l – 60–190 °C 135 990,00 HUF
- Szalamander – 3250 Watt – kvarc cső 81 390,00 HUF
- 4 kosaras tésztafőző 81 590,00 HUF
A fitt gyorsétteremhez szükséges vendéglátó-ipari felszerelés
A klasszikus gyorsételekhez hasonlóan az egészséges változat is gyorsan a vendégek tányérjára kerül. A hatékonyan működő konyha ezért itt még fontosabb, mint a klasszikus éttermekben. A vendéglátó üzlet funkcionális kialakítása négy szigorúan körülhatárolt és tökéletesen szervezett zónát kínál: tárolás, rendelésfelvétel, ételek elkészítése és felszolgálása.
Az egészséges gyorsétteremhez jó minőségű vendéglátóipari kellékekre van szükség. A friss alapanyagoknak köszönhetően a fő felszerelések közé tartozik minden típusú fagyasztó és hűtőszekrény, valamint hűtött salátarudak. A főzőkészülékek kiválasztásakor ügyeljen a nagy teljesítményre és hatékonyságra, valamint a helyiségbe való optimális beilleszkedésre annak érdekében, hogy az ételek elkészítéséhez szükséges idő minimálisra csökkenjen. A forró levegős sütők és sütők alkalmasak a sült krumpli egészséges és zsírszegény változatára. A rizs- vagy tésztafőző, grillező gyors és egyszerű működésük miatt szinte az alapfelszereltség része a gyorséttermekben.
Természetesen az étterem dekorációja az Ön preferenciáitól függ. Ne feledje azonban, hogy a legtöbb ilyen típusú bár a minimalizmusra összpontosít. Ennek ellenére ügyeljen arra, hogy kényelmes székei legyenek; Kerülje azonban a túl sok díszítést. Étlapként krétával írt táblák, növények vagy friss virágcsokrok, valamint dekoratív faelemek a falakon modern, mégis természetes benyomást keltenek. Értékelje a berendezés harmonikus és funkcionális stílusát.
Egészséges gyorsétterem: egy trend, amely itt marad!
Az egészséges gyorsétterem gondolata nagy erővel lépett be a vendéglátóiparba, és kétségtelenül az is marad. Minden zenei fesztiválon vannak food truckok vegán ételekkel, valamint megfelelő éttermek a divatos városi negyedekben. Az egészségtudatos és türelmetlen vendégek növekvő száma a hagyományos gasztronómiára is hatással van. A jó kiszolgálás és az áttekinthető menü friss, eredeti, minőségi alapanyagokból készült ételekkel ma már egyre inkább hozzájárul a snack bárok és éttermek sikeréhez.
Megosztás