Nagy teljesítményű melegen tartó a Royal Catering vendéglátóipari felszerelései közül
A bain marie a konvekciós elv alapján működik: egy fűtőelem felmelegíti a vizet, amely a készülék és a GN edény között található, és továbbítja a hőt a tartályok felé, így még az érzékeny ételek is hatékonyan melegíthetők fel, illetve tarthatók melegen, anélkül, hogy leégnének.
A melegentartó pult kapacitása rendkívül nagy. A fedéllel ellátott GN edény (GN 1/1) 150 mm mély, vagyis nagy mennyiségű étel helyezhető el benne melegítés, illetve melegen tartás céljából, ami jelentős időmegtakarítást jelent, és különösen előnyös nagyszabású rendezvények előkészítése során vagy csúcsidőben éttermekben, menzákon és szállodákban. Mindemellett más, max. 150 mm mélységű GN edények is használhatók a bain marie-val, illetve ezek egymással is kombinálhatók.
A hatékony, 3300 W teljesítményű fűtőelem gyorsan felmelegíti a vizet a kívánt hőmérsékletre. Az automata termosztát a forgatógombbal aktiválható, amely lehetővé teszi a pontos hőmérséklet-szabályozást max. 100 °C-ig. A gáz bain marie propán- és/vagy butángáz keverékével működtethető G30 gázcsatlakozáson keresztül, legfeljebb 0,03 bar nyomással.
A vendéglátóipari étel melegítő kialakítása jól átgondolt, háza ellenálló, így a termék renkdívül megbízható és könnyen kezelhető. A melegen tartó kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, amely tartós és korrózióálló. Egészségre ártalmatlan anyagának, és rendkívül sima felületének köszönhetően a bain marie könnyen tisztítható és higiénikus. A rozsdamentes acél strapabíró és ütésálló, a gumilábak pedig garantálják az eszköz stabilitását és védik a padlót a karcolásoktól.
Megjegyzés: ezt az eszközt a következő országokban forgalmazzuk: CZ, DK, FI, FR, BE, HU, IT, NL, NO, SE & GB.