Egyszerű kezelés, egyszerű tisztítás – füstölő a Royal Catering-től
A smoker-t folyamatos igénybevételre tervezték, és egy időzítő funkcióval rendelkezik az Ön elképzeléseinek megfelelő eredmények biztosítása érdekében. A választható 0–120 perces időintervallumnak köszönhetően Ön percre pontosan készítheti el az ételeket a szekrény smoker-ben. Az előre beállított idő letelte után egy riasztójel szólal meg. Ha az idő lejártával még nem sikerült elérni a kívánt eredményt, az időzítő újra beállítható a füstölőszekrényen. Ajánlásunk: Füstölés előtt hagyja a halakat jól megszáradni, így a füstölt étel igazi aranybarna füstszínt kap!
A ház oldalán található hőmérő a füstölés folyamata alatt végig mutatja a húsfüstölő szekrény belsejében lévő hőmérsékletet, így Ön mindig szemmel tartja a füstölési folyamatot, és szükség esetén állíthat rajta. A beállítható 0–135 °C-os hőmérséklet-tartománynak köszönhetően a füstölő alkalmas forró, meleg és hideg füstöléshez. A hőmérséklet rendkívül egyszerűen, egy forgatógomb segítségével szabályozható, így Ön megbízhatóan füstölheti és készítheti el halakat, vadat, oldalast és más hasonlókat, vagy nemesíthet sajtot, tofut és tojást hideg füstöléssel max. 25 °C fokon, hogy az ételek ízletes füstös aromát kapjanak. A hőmérséklet Celsius és Fahrenheit fokban van megadva.
A mellékelt tartozékoknak köszönhetően a halat, a sajtot és a húst füstölheti függőlegesen és vízszintesen. Függőleges füstöléshez akassza az élelmiszereket a kampóra. A vízszintes füstöléshez a csomag 8 rácsot tartalmaz, amelyeken fektetve füstölheti az érzékeny és a kisméretű összetevőket. A két rács közötti minimális távolság 9 cm.
A rozsdamentes acél füstölő nyílásán keresztül könnyedén újratöltheti a faforgácsot kívülről, anélkül, hogy ki kellene nyitnia az ajtót. A keletkező hamu a parázstál alatti tartályba kerül. A lecsepegő zsírt egy edény fogja fel, így Ön néhány egyszerű lépésben eltávolíthatja a zsírmaradványokat.
A füstölő kemence tartós rozsdamentes acélból készült a biztonságos füstölési folyamat és a könnyű karbantartás érdekében. Az anyag korrózió- és hőálló, valamint rendkívül könnyen tisztítható. A smoker ajtaja fémkapcsokkal zárható, ami azt jelenti, hogy az ajtó a füstölés ideje alatt biztonságosan zárva marad.
Akár pácolt sertésfilé erős füstös aromával, vagy lazac finom fűszerekkel – a Royal Catering RC-FS1300 füstölő szekrényével elképzeléseinek csak a képzelet szabhat határt. Örömteli kísérletezést kívánunk!