Nagy teljesítményű melegen tartó a Royal Catering vendéglátóipari felszerelései közül
A bain marie a konvekciós elv alapján működik: egy fűtőelem felmelegíti a vizet, amely a készülék és a GN edények között található, és továbbítja a hőt a tartályok felé, így még az érzékeny ételek is hatékonyan melegíthetők fel, illetve tarthatók melegen, anélkül, hogy leégnének.
A melegentartó pult kapacitása rendkívül nagy, és elegendő helyet kínál egy GN 1/1-es edény (nem része a szállítási csomagnak) számára, amely jelentős időmegtakarítást jelent, és különösen előnyös nagyszabású rendezvények előkészítése során vagy csúcsidőben éttermekben, menzákon és szállodákban. Ezenkívül más, 150 mm-es mélységű GN edények is elhelyezhetők a medencében és kombinálhatók egymással.
A hatékony, 600 W teljesítményű fűtőelem gyorsan felmelegíti a vizet a kívánt hőmérsékletre. Az automata termosztát a forgatógombbal aktiválható, amely lehetővé teszi a pontos hőmérséklet-szabályozást 30–80 °C között. A bain marie rendelkezik egy leeresztőcsappal, amely megkönnyíti a feltöltést, az ürítést és a tisztítást.
A vendéglátóipari étel melegítő kialakítása jól átgondolt, háza ellenálló, vagyis a termék renkdívül megbízható és könnyen kezelhető. A melegen tartó kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, vagyis az eszköz tartós és korrózióálló. Egészségre ártalmatlan anyagának, és rendkívül sima felületének köszönhetően a bain marie könnyen tisztítható és higiénikus. A rozsdamentes acél strapabíró és ütésálló. A gumilábak garantálják az eszköz stabilitását és védik a padlót a karcolódástól.