Nagy teljesítményű melegen tartó a Royal Catering vendéglátóipari felszerelései közül
A bain marie a konvekciós elv alapján működik: egy fűtőelem felmelegíti a vizet, amely a készülék és a GN edények között található, és továbbítja a hőt a tartályok felé, így még az érzékeny ételek is hatékonyan melegíthetők fel, illetve tarthatók melegen, anélkül, hogy leégnének.
A melegentartó pult kapacitása rendkívül nagy. A 4, fedéllel ellátott GN edény (GN 1/2) mindegyikben nagy mennyiségű étel helyezhető el melegítés, illetve melegen tartás céljából, amely jelentős időmegtakarítást jelent, és különösen előnyös nagyszabású rendezvények előkészítése során vagy csúcsidőben éttermekben, menzákon és szállodákban. Mindemellett más méretű GN edények is használhatók a bain marie-val, illetve ezek egymással is kombinálhatók.
A hatékony, 2,000 W teljesítményű fűtőelem gyorsan felmelegíti a vizet a kívánt hőmérsékletre. Az automata termosztát a forgatógombbal aktiválható, amely lehetővé teszi a pontos hőmérséklet-szabályozást 30–110 °C között. Az edzett üvegből készült burkolat megóvja az ételeket a szennyeződéstől, valamint megbízhatóan tartja a hőmérsékletet és optimális megjelenést nyújt. A bain marie rendelkezik egy leeresztőcsappal, amely megkönnyíti a feltöltést, az ürítést és a tisztítást.
A vendéglátóipari étel melegítő kialakítása jól átgondolt, háza ellenálló, vagyis a termék renkdívül megbízható és könnyen kezelhető. A melegen tartó kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, vagyis az eszköz tartós és korrózióálló. Egészségre ártalmatlan anyagának, és rendkívül sima felületének köszönhetően a bain marie könnyen tisztítható és higiénikus. A rozsdamentes acél strapabíró és ütésálló. A gumilábak garantálják az eszköz stabilitását és védik a padlót a karcolódástól.