A bosszú a legjobban hidegen tálalható étel – de ez az eredeti recept a „A Keresztapától” határozottan jó cucc!  

Megosztás

A Keresztapa-trilógia a filmtörténelem egyik legkedveltebb sorozata: kiemelkedő színészek, egyedi atmoszféra és lebilincselő történet. Francis Ford Coppola klasszikus krimijében minden benne van. De ez nem filmkritika. Inkább egy ínycsiklandó étel receptjét agyaljuk ki ma az első részletből: Peter Clemenza spagettije fasírttal. Tehát nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a klasszikus tésztát egyedül. Milyen az az ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani? 

Megosztás

A Keresztapa-trilógia a filmtörténelem egyik legkedveltebb sorozata: kiemelkedő színészek, egyedi atmoszféra és lebilincselő történet. Francis Ford Coppola klasszikus krimijében minden benne van. De ez nem filmkritika. Inkább egy ínycsiklandó étel receptjét agyaljuk ki ma az első részletből: Peter Clemenza spagettije fasírttal. Tehát nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a klasszikus tésztát egyedül. Milyen az az ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani? 

Olaszország találkozik az Egyesült Államokkal egy nagy képernyőre illő receptben  

Ha valaki tésztáról álmodik – ami gyakrabban történik, mint azt a legtöbben beismernénk –, Olaszország soha nincs túl messze. Végül is Olaszországot az olívaolajhoz, a finom szénhidrátokhoz és a gazdag paradicsomszószokhoz való viszonya határozza meg. De amikor Peter Clemenza tésztaételéről van szó a „The Godfather”-ből, a helyzet egy kicsit bonyolultabb. A tésztát hagyományos és valóban olasz formában általában hús nélkül tálalják. Ezzel szemben a húsgombócos tészta nagyon népszerű volt (és marad is) az Egyesült Államokban. Valójában a spagetti húsgombóccal olyan jól ismert, hogy ez az étel gyakran a filmekben és a tévében kerül a reflektorfénybe. Ami természetesen elvezet minket a „Keresztapához”. 

Tartsa közel barátait, de tartsa közelebb a spagettit 

Elég a csevegésből, ideje főzni! Peter Clemenza spagettijéhez kezdje a húsgombóc elkészítésével. Ezek igényelik a legtöbb erőfeszítést és figyelmet. Szükséged lesz a következőkre: 

Az összes hozzávalót egy tálba keverjük, majd alaposan összedolgozzuk. Formázd meg a húsgombócokat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat. A kész húsgombócokat konyhai papírra helyezzük, hogy felszívja a felesleges zsírt. 

A húsgombócok mellé olaszszalámit adjunk a paradicsomszószhoz. A kolbászt vastag darabokra szeleteljük, és serpenyőben megpirítjuk. 

A hús kész. Most készítse elő a szószt. És ehhez szüksége lesz:  

Kezdje azzal, hogy a darált fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a paradicsomkonzervet. Enyhén pároljuk, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és a kolbászt. Öntsük fel a borral, és ízesítsük a paradicsomszószt egy csipet cukorral és fűszernövényekkel. Addig főzzük a paradicsomszószt, amíg a kívánt állagúra be nem sűrűsödik. 

Végül, de nem utolsósorban a spagetti. A spagettit sós vízben al dente főzzük. Végül a tésztát leszűrjük, majd hideg vízzel gyorsan leöblítjük. 

A The Godfather tészta tálalásához adagolja ki a spagettit egy mély tányérra. Ezután öntsön paradicsomszószt a tetejére, mielőtt mindent alaposan összekeverne. Most nagylelkűen öntse a szószt húsgombócokkal és kolbásszal a tésztára. Végül petrezselyemmel és reszelt parmezánnal díszítjük az ételt. Jó étvágyat! 


Michał Orłowski – szakács Sydney és Varsó neves éttermeiben. Tapasztalt és profi vendéglős. Michał tinédzserként kezdte gasztronómiai útját. A konyhaművészet iránti szenvedélyére először nyáron csaposként dolgozott. Az évek során tapasztalatot halmozott, tudását elmélyítette, mesterségét csiszolta.

2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tökéletesítette tudását. Miután visszatért Európába, a Lars, Lars & Lars étterem főszakácsaként szolgált Poznańban.  

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben

Egészséges élvezetek: téli gyümölcssaláták éttermekbe, kávézókba

A téli gyümölcssaláták egészséges alternatívát kínálnak a nehéz és kalóriadús ételek helyett a sötét évszakban. Cikkünkben…

Bővebben