A Keresztapa-trilógia a filmtörténelem egyik legkedveltebb sorozata: kiemelkedő színészek, egyedi atmoszféra és lebilincselő történet. Francis Ford Coppola klasszikus krimijében minden benne van. De ez nem filmkritika. Inkább egy ínycsiklandó étel receptjét agyaljuk ki ma az első részletből: Peter Clemenza spagettije fasírttal. Tehát nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a klasszikus tésztát egyedül. Milyen az az ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani?
A Keresztapa-trilógia a filmtörténelem egyik legkedveltebb sorozata: kiemelkedő színészek, egyedi atmoszféra és lebilincselő történet. Francis Ford Coppola klasszikus krimijében minden benne van. De ez nem filmkritika. Inkább egy ínycsiklandó étel receptjét agyaljuk ki ma az első részletből: Peter Clemenza spagettije fasírttal. Tehát nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a klasszikus tésztát egyedül. Milyen az az ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani?
Olaszország találkozik az Egyesült Államokkal egy nagy képernyőre illő receptben
Ha valaki tésztáról álmodik – ami gyakrabban történik, mint azt a legtöbben beismernénk –, Olaszország soha nincs túl messze. Végül is Olaszországot az olívaolajhoz, a finom szénhidrátokhoz és a gazdag paradicsomszószokhoz való viszonya határozza meg. De amikor Peter Clemenza tésztaételéről van szó a „The Godfather”-ből, a helyzet egy kicsit bonyolultabb. A tésztát hagyományos és valóban olasz formában általában hús nélkül tálalják. Ezzel szemben a húsgombócos tészta nagyon népszerű volt (és marad is) az Egyesült Államokban. Valójában a spagetti húsgombóccal olyan jól ismert, hogy ez az étel gyakran a filmekben és a tévében kerül a reflektorfénybe. Ami természetesen elvezet minket a „Keresztapához”.
Tartsa közel barátait, de tartsa közelebb a spagettit
Elég a csevegésből, ideje főzni! Peter Clemenza spagettijéhez kezdje a húsgombóc elkészítésével. Ezek igényelik a legtöbb erőfeszítést és figyelmet. Szükséged lesz a következőkre:
- Darált marhahús
- Darált sertéshús
- Zsemlemorzsa
- Reszelt parmezán
- Tojás
- Só
- Bors
- Sütőolaj
Az összes hozzávalót egy tálba keverjük, majd alaposan összedolgozzuk. Formázd meg a húsgombócokat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat. A kész húsgombócokat konyhai papírra helyezzük, hogy felszívja a felesleges zsírt.
A húsgombócok mellé olaszszalámit adjunk a paradicsomszószhoz. A kolbászt vastag darabokra szeleteljük, és serpenyőben megpirítjuk.
- Rozsdamentes acél serpenyő – 2 darab – bevonttal ellátott – Ø 20 / 28 x 5 cm
-
Indukciós főzőlap – 22 cm – 10 szint – időzítő – Royal Catering
81 056,02 HUF75 490,00 HUF - Indukciós főzőlap – beépíthető – 17 cm – 10 szint – időzítő – Royal Catering
-
Elektromos pizza serpenyő – Ø 40 cm – 9 cm magas perem
19 894,29 HUF18 590,00 HUF
A hús kész. Most készítse elő a szószt. És ehhez szüksége lesz:
- Paradicsom konzerv
- Paradicsompüré
- Vörösbor
- Cukor
- Oregano
- Bazsalikom
- Fokhagyma
- Olaj
Kezdje azzal, hogy a darált fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a paradicsomkonzervet. Enyhén pároljuk, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és a kolbászt. Öntsük fel a borral, és ízesítsük a paradicsomszószt egy csipet cukorral és fűszernövényekkel. Addig főzzük a paradicsomszószt, amíg a kívánt állagúra be nem sűrűsödik.
Végül, de nem utolsósorban a spagetti. A spagettit sós vízben al dente főzzük. Végül a tésztát leszűrjük, majd hideg vízzel gyorsan leöblítjük.
A The Godfather tészta tálalásához adagolja ki a spagettit egy mély tányérra. Ezután öntsön paradicsomszószt a tetejére, mielőtt mindent alaposan összekeverne. Most nagylelkűen öntse a szószt húsgombócokkal és kolbásszal a tésztára. Végül petrezselyemmel és reszelt parmezánnal díszítjük az ételt. Jó étvágyat!
Michał Orłowski – szakács Sydney és Varsó neves éttermeiben. Tapasztalt és profi vendéglős. Michał tinédzserként kezdte gasztronómiai útját. A konyhaművészet iránti szenvedélyére először nyáron csaposként dolgozott. Az évek során tapasztalatot halmozott, tudását elmélyítette, mesterségét csiszolta.
2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tökéletesítette tudását. Miután visszatért Európába, a Lars, Lars & Lars étterem főszakácsaként szolgált Poznańban.
Megosztás