Egy pohár bor tökéletes kísérője a vacsorának. Különösen, ha finom étel vár a tányéron. Ma egy vegetáriánus receptet mutatunk be Önnek, amely tökéletesen illik fehér és a vörös borhoz is: gyors bulgur egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával.
Egy pohár bor tökéletes kísérője a vacsorának. Különösen, ha finom étel vár a tányéron. Ma egy vegetáriánus receptet mutatunk be Önnek, amely tökéletesen illik fehér és a vörös borhoz is: gyors bulgur egytálétel édesburgonyával és kelkáposztával.
Könnyű és finom: egytálétel bulgurral vacsorára!
Egészséges tápanyagainak és magas rosttartalmának köszönhetően a bulgur egyre népszerűbb étel. A bulgur sokoldalúan használható gabona, amely jól illik húsokhoz köretként és vegetáriánus ételekhez is. Michał – gasztroszakértőnk – egy bulguros egytálételt készít Önnek a gyors és egészséges vacsorához. A recepthez a következőkre lesz szüksége:
- bulgur
- édesburgonya
- hagyma
- fokhagyma
- kelkáposzta
- alaplé
- szárított paradicsom
- feta
- petrezselyem
- chili
- vaj
- só
- bors
- fűszerpaprika
- olívaolaj
-
Indukciós főzőlap – 28 cm – 60-240 °C – időzítő
89 690,00 HUF64 590,00 HUF -
Holland sütő – 10,75 liter
33 590,00 HUF25 990,00 HUF -
Holland sütő – 10,75 liter
33 590,00 HUF25 990,00 HUF - Rozsdamentes acél serpenyő – 2 darab – bevonttal ellátott – Ø 20 / 28 x 5 cm
Először főzzük meg a bulgurt sós vízben. Közben vágjuk kockára a meghámozott és megmosott édesburgonyát. Tegyük az édesburgonyát forró olajba, és süssük a kockákat, amíg aranyszínűvé válnak. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a fokhagymát és a fűszerpaprikát.
Miután a bulgur elérte a kívánt állagot, helyezzük a többi hozzávalóhoz a serpenyőbe. Keverjük a bulgurhoz, és pirítsuk az egészet egy kis ideig. Adjuk hozzá a megmosott kelkáposztát, és öntsük fel az egészet az alaplével. Főzzük a zöldséges bulgurt addig, amíg a kelkáposzta megpuhul. Végül szórjuk meg bőségesen aprított petrezselyemmel.
És kész is a bulgur zöldséggel! Élvezze a bulgurt így, ahogy van, vagy finomítsa még tovább. Michał ajánlása szerint tegyünk hozzá némi vajat, szárított paradicsomot és fűszerezzük paprikaporral és chilivel. A bulgur Michał továbbá sós fetasajtot ajánl. Jó étvágyat!
Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.
2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait.
Megosztás