A popcorn különböző fajtái és elkészítése

Megosztás

Bulit szervezel a barátaiddal? Vagy egy egyszerű, új ötletet keresel vendéglátói kínálatodhoz? A pattogatott kukorica lehet a válasz. Hogyan kell elkészíteni? Melyek a popcorn különböző fajtái?

Megosztás

Bulit szervezel a barátaiddal? Vagy egy egyszerű, új ötletet keresel vendéglátói kínálatodhoz? A pattogatott kukorica lehet a válasz. Hogyan kell elkészíteni? Melyek a popcorn különböző fajtái?

A pattogatott kukorica elengedhetetlen összetevői

A pattogatott kukorica elkészítéséhez valójában csak kukoricaszemekre lesz szüksége. A legtöbben jobban szeretik a vajjal vagy más zsírral készült pattogatott kukoricát, ami fokozza az ízét, ezért tesznek bele egy kis sót. A pattogatott kukoricának azonban sok fajtája létezik, és a különböző emberek eltérő preferenciákkal rendelkeznek.

Vajas pattogatott kukorica

A legnépszerűbb fajta a vajas pattogatott kukorica – így elkészítve enyhe és kellemes ízt ad. De ne felejtse el használni az olvasztásra alkalmas tisztított vajat – a közönséges vaj túl gyorsan megég, ami nemcsak az ízét befolyásolja, hanem káros rákkeltő vegyületek képződéséhez is vezet. A pattogatott kukoricát tisztított vajjal a legegyszerűbben egy edényben vagy serpenyőben készíthetjük el.

Pattogatott kukorica készítése zsír nélkül

A vaj, a pattogatott kukorica és egy csipet só tökéletes kombináció sok ember számára. Ha azonban igyekszel formában maradni és kerülni a magas kalóriatartalmú ételeket, ez azt jelenti, hogy le kell mondanod a pattogatott kukoricáról? Nem, mert valójában nagyon könnyű snack lehet, ha zsír hozzáadása nélkül készítjük. Hogyan készül?

A legegyszerűbb megoldás egy pattogatott kukorica készítő használata, amely minden munkát elvégz az Ön helyett. A pattogatott kukorica készítőben való elkészítése nem vesz igénybe időt, és elkerülheti, hogy az otthoni módszerekkel elkészítve megégjenek vagy egyszerűen nem pattanjanak ki. Ezzel a módszerrel zsiradék hozzáadása nélkül is készíthetünk pattogatott kukoricát, majd a vajas pattogatott kukorica kedvelőinek olvasztott vajat adhatunk a kész falathoz.

Az otthoni pattogatott kukorica készítői a kereskedelmi használatra szántaktól eltérően kicsik, és kis mennyiségű pattogatott kukorica készítésére szolgálnak.

Karamell popcorn

A karamell pattogatott kukorica elkészítéséhez mindkét összetevőt külön készítsük el. Először elkészítjük a pattogatott kukoricát, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a karamellt – egy lábasban feloldjuk a nádcukrot a vajjal. Addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk, és adjunk hozzá egy kevés szódabikarbónát. A keveréket alaposan ráöntjük a pattogatott kukoricára, összeforgatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul. Így elkészítve minden édesszájú kielégíti majd.

Sajtos popcorn

Szeretsz mindenhez sajtot adni, amit eszel? Ha igen, akkor a sajtos pattogatott kukorica tökéletes falat lehet számodra! A legfontosabb itt a megfelelő sajtválasztás – kemény sajt legyen, amely nem csomósodik össze, amikor a pattogatott kukoricával érintkezik, hanem alaposan takarja be és vonja be minden egyes pattogatott kukoricadarabot. A parmezán vagy a Grana Padano lesz itt a legjobb.

Mi a helyzet a vegán sajtos pattogatott kukoricával? Itt még egyszerűbb. Ha vegán étrendet folytat, helyettesítheti a sajtot inaktív élesztőpehellyel. Különleges, intenzív, sajtra emlékeztető ízük van, és könnyen használható pattogatott kukoricához – csak szórja meg őket a kész pattogatott kukoricára.

Édes popcorn csokoládéval

Az édes popcorn másik fajtáját tejcsokoládé borítja. Ehhez olvasszon fel egy csokoládét vízfürdőben. Hogyan kell ezt csinálni? Tegyen egy üvegtálat egy fazék forró vízbe, és adjon hozzá csokoládékockákat – erősen keverje, amíg felolvad. Amikor a csoki teljesen folyékony, öntsük rá a kész pattogatott kukoricára, és hagyjuk megszilárdulni.

Paprikás pattogatott kukorica

A paprikás pattogatott kukorica kiváló ízét és csábító színét a porított, édes paprika hozzáadásának köszönheti (vagy ha az intenzívebb ízeket kedveli, a porított füstölt paprikát vagy chili paprikát ajánljuk). Szórjuk rá a frissen elkészített pattogatott kukoricát, és alaposan keverjük össze. Más típusú pattogatott kukoricát is készíthet így – csak válassza ki kedvenc fűszereit, és adja hozzá az uzsonnához. Próba és hiba segítségével biztosan találsz olyan ízeket, amelyek megfelelnek az ízlésednek.

A popcorn népszerű fajtái – összefoglaló

Különféle pattogatott kukoricák elkészítése otthon nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik – akárcsak a cukorkafogselyem esetében. Ha tehát ízletes édes vagy sós harapnivalókat szeretne tálalni gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mindenképpen próbáljon ki néhányat a fenti pattogatott kukorica receptek közül.

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

A tésztafőzés módja: Főzési idő és felszerelés

Ha kényelmes ételekről van szó, a tészta soha nem hiányzik! Különféle formákban és ízekben kapható, és…

Bővebben

Sajátítsa el a sütőtisztítás művészetét: Könnyű technikák és tippek

Kacsasült, sült csirke vagy sajttal csöpögő pizza – az elektromos sütő új lehetőségek egész sorát nyitja…

Bővebben

A popcorn különböző fajtái és elkészítése

Bulit szervezel a barátaiddal? Vagy egy egyszerű, új ötletet keresel vendéglátói kínálatodhoz? A pattogatott kukorica lehet…

Bővebben

Hús kiválasztása grillezéshez – átfogó útmutató

A nyári időjárás a forró nappalokkal és meleg estékkel jó alkalom a társasági életre. Az egyik…

Bővebben