A multifunkciós főzőedények segítségével gyorsan és egyszerűen készítheti el a legfinomabb recepteket. A multifunkciós főzőedények egyszerre funkcionálnak slow cookerként, kuktaként, párolóként, rizsfőzőként, sütőként vagy melegen tartóként. Néhány további funkcióval rendelkező modellben joghurtot is készíthet vagy szuvidálhat is.
A multifunkciós főzőedények segítségével gyorsan és egyszerűen készítheti el a legfinomabb recepteket. A multifunkciós főzőedények egyszerre funkcionálnak slow cookerként, kuktaként, párolóként, rizsfőzőként, sütőként vagy melegen tartóként. Néhány további funkcióval rendelkező modellben joghurtot is készíthet vagy szuvidálhat is.
Sokoldalú funkcióinak köszönhetően az univerzális főzőkészülékek számos különböző étel elkészítésére alkalmasak, mint például:
- lassan főzött ételek, mint a pörkölt, a Stroganoff bélszín vagy a csirkecurry.
- levesek, mint a paradicsom- vagy sütőtökkrémleves, lencse- vagy csirkeraguleves
- köretek, mint a risotto, a paella vagy a sült rizs
- párolt ételek, mint a zöldség vagy a hal
- ünnepi ételek, mint a sertés- vagy marhasült
- desszertek, mint az almás pite vagy a rizspuding
A következő cikkből megismerheti három kedvenc receptünket a multifunkciós főzőkészülékhez, valamint megtudhatja, miért éri meg Önnek is a multifunkciós főzőedény vásárlása:
Milyen előnyöket kínál egy multifunkcionális főzőkészülék?
A multicooker számos előnyt kínál, amelyek kellemesebbé, egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a főzést. Íme a top 5 érv, amiért Önnek is érdemes lehet beszerezni egy multifunkciós főzőedényt:
- Gyors: a multicookerrel gyorsabban készítheti el az ételeket, mivel a különböző összetevőket egy készülékben készíti el. Néhány modell magas nyomás alatti gyorsfőzési funkciót is kínál.
- Rugalmas: a többfunkciós főzőedény több funkciót egyesít egy eszközben, és számos étel elkészítésére alkalmas. A többfunkciós főzőedényben még süteményt is süthetünk.
- Egyszerű: a legtöbb eszköz előre beállított programokkal rendelkezik, egyszerűen kezelhető, és használata nem igényel különösebb főzőtudást.
- Egészséges: a multifunkciós sütő és főzőedény lehetővé teszi az élelmiszerek kíméletes elkészítését, így az ételek megőrzik az értékes tápanyagokat.
- Energiahatékony egy multicooker hatékonyabban működik, mint a hagyományos tűzhelyek, így energiát és pénzt takaríthat meg.
A többfunkciós főzőedény egy praktikus és sokoldalú konyhai eszköz, amely lehetővé teszi az ételek gyors, egészséges és egyszerű elkészítését.
Három recept, amelyet könnyedén elkészíthet a multifunkcionális főzőkészülékben
Számos receptet kipróbáltunk, de ez a három annyira meggyőzött minket, hogy szeretnénk megosztani Önnel. A három étel egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és csak kevés hozzávalóra van hozzá szükség. Próbálja ki őket, és tapasztalja meg Ön is, hogy milyen sokoldalúan használható egy multifunkciós főzőkészülék!
1. Mac and cheese 5 perc alatt
A mac and cheese – azaz a sajtos makaróni – az amerikai konyha egyik klasszikus étele, amely mindössze 5 perc alatt elkészíthető:
Hozzávalók:
- 500 g makaróni
- 700 ml csirkehúsleves
- 300 ml tejszín
- 60 g vaj
- 400 g reszelt sajt (mozzarella, cheddar, gruyère)
- só és bors
Elkészítés:
- Öntsük a húslevest és a tejszín felét a főzőkészülékbe, majd adjuk hozzá a tésztát és egy kis sót, majd főzzük az egészet 4 percig nyomás alatt.
- Óvatosan adjuk hozzá a vajat és a maradék tejszínt. Keverjük bele a sajtot, amíg el nem olvad. Ízesítsük borssal és tálaljuk!
2. Gulyás multifunkciós főzőkészülékben 45 perc alatt
A gulyás az egyik klasszikus házi készítésű étel, helyesen elkészítve rendkívül ízletes, amely azonban több órát is igénybe vehet. A gulyás gyorsabban elkészül és ugyanolyan finom lesz, ha egy multifunkciós főzőedényben készítjük.
Hozzávalók:
- 800 g gulyáshús (marha, sertés vagy vegyes)
- 4 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 l marhahúsleves
- olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál édes fűszerpaprika
- 2 babérlevél
- só és bors
Elkészítés:
- Vágjuk a húst kis darabokra, hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsuk fel. Hámozzuk meg a répát és vágjuk vékony szeletekre vagy kisebb darabokra.
- Válasszuk ki a megfelelő programot, melegítsük elő a multifunkciós sütő és főzőedényt, és pirítsuk meg a húst, a paradicsompürét, a hagymát és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a maradék hozzávalókat és főzzük 40 percig nyomás alatt, ízesítsük meg és tálaljuk.
3. Gyors és erős: chili con carne multifunkciós sütő főző edényből
És tüzesen folytatjuk harmadik receptünkkel: egy csípős chili con carne-val:
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 2 vöröshagyma
- 1 pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 doboz vesebab, leszűrve és átöblítve
- 1 doboz aprított paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál chilipaprika
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só és bors ízlés szerint
- koriander és lime
- friss tejszín, savanyú tejszín vagy tejföl
Elkészítés:
- Vágjuk kockára a hagymát, a paprikát és a fokhagymát.
- Válasszuk ki a sütési funkciót és pirítsuk meg a darálthúst.
- Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a fűszereket, majd süssük ez egészet további 2-3 percig.
- Adjuk hozzá a vesebabot és a konzervparadicsomot, majd keverjük jól össze az egészet. Szükség esetén adjunk hozzá még vizet vagy alaplevet.
- Állítsuk a többfunkciós főzőkészüléket főzési módra, és állítsuk be az időzítőt 30 percre.
- Amint az idő letelt, tálaljuk fel a chili con carne-t egy cseppnyi lime-mal, egy kevés korianderrel és egy kanál friss crème fraîche-el, savanyú tejszínnel vagy tejföllel.
Az egyszerű receptek mellett a multifunkciós főzőkészüléket bonyolultabb ételek elkészítésére is gond nélkül használhatja. Tehát ha egyszerű és kényelmes módot keres a finom ételek elkészítésére, akkor egy multifunkciós sütő és főzőedény ideális választás az Ön számára. Figyeljen a megfelelő programokra a multifunkciós főzőkészülék vásárlásakor.
GYIK
Hogyan működik a multifunkciós főzőedény?
Egy multifunkciós főzőkészülék általában egy házból, egy kivehető belső edényből, egy tömítőgyűrűvel ellátott fedőből és egy fűtőelemből áll. Néhány modell különböző tartozékokkal is rendelkezik, mint például a gőzölőbetétek, keverők vagy a mérőpoharak. A belső edény többnyire rozsdamentes acélból vagy bevont alumíniumból készül, és tapadásmentes bevonattal rendelkezik. Ez alatt található a fűtőelem.
Egy többfunkciós főzőkészülék különböző funkciókat kínál, mint például a párolás, a pirítás, a főzés, a sütés és a melegen tartás. Vannak olyan multifunkciós főzőgépek is, amelyek további funkciókkal rendelkeznek, például joghurtkészítéshez, szuvidáláshoz vagy lassú főzéshez. Az eszköz a kijelző és a kezelőgombok segítségével kezelhető. A multifunkciós főzőedény egy rendkívül sokoldalú konyhai eszköz, amellyel leegyszerűsítheti, megkönnyítheti és felgyorsíthatja az ételek főzését és előkészítését.
A multicookerrel kiválthatók más konyhai eszközök?
Egy multifunkciós főzőedény megfelelő különböző konyhai eszközök helyettesítésére; azonban nem mindenre. A modelltől és a funkcióktól függően a készüléket használhatja rizsfőzőként, párolóként, kuktaként, fritőzként vagy sütőként is. Azonban vannak bizonyos feladatok, amelyeket a multicooker nem tud ellátni, mint például a bonyolult sütemények vagy torták sütése. Tehát attól függ, hogy milyen egyéni igényei és főzési szokásai vannak, és hogy melyik konyhai eszközöket szeretné kiváltani a multifunkciós főzőkészülékkel a konyhájában.
Könnyen tisztítható a multifunkciós főzőedény?
A multifunkciós főzőkészülék tisztítása és karbantartása rendkívül egyszerű, mivel az eszköz többnyire szétszedhető és mosogatógépben mosható alkatrészekkel rendelkeznek. Mindig tartsa be a használati utasítást, hogy ne károsítsa az érzékeny alkatrészeket. Tisztítsa rendszeresen a multifunkciós főzőkészüléket, hogy meghosszabbítsa annak élettartamát és betartsa a higiéniai szabványokat.
Megosztás