Egy szendvicssütő, amelyet szendvicskészítőnek is hívnak, az egyik legfontosabb konyhai eszköz - mind otthon, mind a kereskedelmi konyhákban. Használhatod meleg reggeli, déli snackek vagy akár vacsora elkészítésére. Olvassa el cikkünket, és tudja meg, melyik melegszendvics sütőt válassza, és mire figyeljen, amikor vásárol.
Egy szendvicssütő, amelyet szendvicskészítőnek is hívnak, az egyik legfontosabb konyhai eszköz – mind otthon, mind a kereskedelmi konyhákban. Használhatod meleg reggeli, déli snackek vagy akár vacsora elkészítésére. Olvassa el cikkünket, és tudja meg, melyik melegszendvics sütőt válassza, és mire figyeljen, amikor vásárol.
Mire kell figyelni melegszendvics sütő választásakor?
A melegszendvics sütő sok sütő közül az egyik, amit a konyhában használnak. Amikor ezt a fajta felszerelést választja, mindenekelőtt két paraméterre kell figyelnie:
- hogy milyen erőségű,
- és, hogy milyen hőmérséklet szabályozása.
Mindkettő együtt dolgozik, mert minél erősebb a készülék, annál gyorsabban melegszik fel és rövidebb idő alatt készíthetünk melegszendvicseket. A fent említett szinergia szintén energiát takarít meg, ezért jobb beruházni erősebb berendezésekbe. A helyzet pontosan ugyanaz, mint amikor eldöntjük, milyen erős gofri sütőt válasszunk.
A háztartási használatra szánt szabványos melegszendvics sütők általában 700-800 watt teljesítménytartományban működnek. Egyszerre két melegszendvicset is elkészíthet velük, azaz négy háromszög alakú szendvicset. Nagyobb teljesítményű eszközök, pl. 1200-1300 watt, hatékonyabbak és kevesebb idő alatt több szendvicset készíthet. Az optimális teljesítményű berendezés kiválasztása az Ön igényeitől függ. Ha egyszerűen csak időnként szeretne magának egy meleg falatot készíteni, akkor a kevésbé erős modellek is megfelelőek lesznek. Ha szendvicssütőt keres, amellyel például el lehet készíteni egy reggelit az egész családnak, akkor jobban jár, ha egy erősebb terméket választ, amely gyorsan elkészíti egyszerre a négy szendvicset.
Egy másik típus a salamander grillsütők. A rendkívül magas, általában 2000-3600 wattos teljesítménytartományuk tökéletesen alkalmassá teszi őket kereskedelmi használatra. Sokkal szélesebb körben használhatóak, például pirítósok és más snackek melegítésére, grillezésre, karamellizálásra stb. Később a cikkben megvizsgáljuk, milyen egyéb tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó kereskedelmi szendvicssütőnek.
-
Kontakt grill – bordázott – időzítő – 1800 W
81 990,00 HUF61 490,00 HUF -
Kontakt grill – sima – 2200 W
84 290,00 HUF60 890,00 HUF -
Salamander grill – 2500 W – 50-300 ° C
67 490,00 HUF59 390,00 HUF -
Salamander grill – 2,000 W – Royal Catering – 50–300 °C
99 290,00 HUF78 590,00 HUF
Ahogy az elején említettük, a hőmérsékleti tartomány összefügg a teljesítményi kimenettel. A legolcsóbb és legegyszerűbb modellek általában nem rendelkeznek hőmérséklet-szabályozással, míg a fejlettebb modellek automatikus szabályozást tesznek lehetővé. A Salamander grill termosztátjai általában lehetővé teszik a sima beállítást 50-300°C közötti tartományban, így pontosan beállíthatja azt egy adott ételhez.
Íme néhány másik tulajdonság, amellyel a jó szendvicssütőknek rendelkezniük kell. A megfelelő áramellátás és fűtés mellett érdemes odafigyelni a következőkre:
- bevonat – ez legyen tapadásmentes, a piacon kapható modellek többségének kerámia vagy teflon lemezei vannak,
- eltávolítható lemezek – ezeket leggyakrabban a 3 az 1-ben modellekben találjuk (a cikk későbbi részében tanácsot adunk, melyik 3 az 1-ben kenyérpirítót válassza), amelyek lehetővé teszik például. gofri, panini, stb.
- ellenőrző lámpák – jelzik a készülék jelenlegi állapotát (fűtés és üzemkészenlét),
- hangjelzés – tájékoztatás, hogy az étel kész,
- robosztus kialakítás – szilárd anyagból készült ház és rugalmas zsanérok, amelyek lehetővé teszik, hogy még vastagabb szendvicseket is megfelelően beilleszthessünk a szendvicssütőbe.
Miután eldöntötte, melyik szendvicssütőt szeretné megvásárolni, vagy van egy konkrét modellje, amit szem előtt tart, próbáljon meg találni jelenlegi felhasználók véleményét. Számos hasonló eszköz érhető el a piacon, így a választás nem mindig könnyű.
Melyik a legjobb 3 az 1-ben kenyérpirító?
Ha univerzális készüléket keres, amellyel dicsekedhet a konyhában, fontolja meg a 3 az 1-ben eszközt, amely nem csak a hagyományos pirítós elkészítésére jó. A további lapoknak köszönhetően pirítósokat, gofrikat és grillezett ételeket is készíthet vele. Ezért nem kell mindenféle ételhez vagy harapnivalóhoz külön készüléket vásárolnia.
A további tányérok kulcsfontosságú tervezési elemek a 3 az 1-ben szendvicssütőkben. Két szempontot kell figyelembe venni a plusz lapok esetében: a könnyű cserélhetőséget és a kényelmes tisztítást. Az első funkció kapcsolódik a másodikhoz, mert csak a teljesen eltávolítható elemeket lehet megfelelően mosni folyó víz alatt vagy mosogatógépben (a gyártó ajánlásától függően). Ideális esetben a lemezeket egy könnyű mozdulattal kellene eltávolítani. Ahogy minden szendvicssütő esetében, az ilyen alkatrészeknek is tapadásmentes felülettel kell rendelkezniük, hogy a gofrik vagy paninik ne ragadjanak le, és könnyen leemelhetők legyenek a lapokról.
Melyik szendvicssütő a legjobb kereskedelmi használatra?
Egy kereskedelmi konyhában megbízható és robosztus felszerelésre lesz szüksége. Egy klasszikus szendvicssütő, bár tökéletes otthoni használatra, elégtelennek bizonyulhat egy étteremben vagy bisztróban. Tehát melyik szendvicssütőt kellene választani ebben az esetben? A fejlettebb modellek nem csak finom szendvicseket készítenek, hanem más harapnivalókat, sőt még néhány süteményt és húsételt is.
Melyik szendvicssütő lesz jó egy szendvicsbárban?
Egy szendvicsbár hőkészülékeket használ a szendvicsek elkészítéséhez és hűtőberendezéseket az alapanyagok megfelelő tárolásához, valamint a kész szendvicsekhez. A Salamander grill nagyszerű kiegészítő lesz, különösen a kvarc fűtőcsövekkel felszerelt modellek. Ezek nem csak erősek (pl. több mint 3000 watt), de nagyon hatékony fűtőelemek is. A kvarc fűtőcsövek helyzete, pl. minden grilltálcánál, gyorsabb és egyenletesebb ételmelegítést biztosít.
Kereskedelmi szendvicssütők és grillezők szinte mindig rozsdamentes acélból készülnek. Nem csak megbízható anyagként népszerű kereskedelmi felhasználásra, amely ellenáll számos tényezőnek, hanem azért is, mert könnyű tisztán tartani. A zsír, szószok, húslevek vagy nyers tészta nyomai gyorsan és könnyedén eltávolíthatók a sima felületről.
Szabványos kenyérpirítók is hasznosak lehetnek egy szendvicsbárban. A forró kenyér nem csak a pirítósok fő összetevője, hanem nagyszerű kiegészítője a leveseknek, rántottáknak, salátáknak stb. A kereskedelmi használatra szánt modellek is hatékonyabbak. A klasszikus pop-up kenyérpirítókkal egyszerre akár hat szelet pirítóst is elkészíthet, és a kereskedelmi szalagos kenyérpirítók óránként akár több száz szelet pirítóst is képesek elkészíteni.
-
Kontakt grill – sima – 1.800 W
56 890,00 HUF48 390,00 HUF -
Kontakt grill – 1 x 1800 Watt
62 390,00 HUF47 390,00 HUF -
Kontakt grill – 1 x 2.200 Watt – bordázott
92 090,00 HUF59 590,00 HUF - Kontakt grill – 2200 W – bordázott 76 290,00 HUF
Melyik szendvicssütő fog a legjobban működni egy bisztróban?
A bistro usually has a much larger menu offer than a sandwich bar. A harapnivalókon kívül általában leveseket, főételeket, salátákat és desszerteket is találhat. Azonban, függetlenül a menüpontok számától, egy erős kenyérpirító mindig jól jöhet. A leguniverzálisabb választás, a Salamander grill, nem csak pirítóshoz jó, hanem leveshez, szószokhoz és húshoz is.
Melyik szendvicssütő lesz a legjobb egy étteremben?
Egy szendvicssütő nagyobb helyszíneken, például étteremben is jól jöhet. Azonban inkább csak kiegészítő felszerelésként fogják használni, mivel az ilyen helyeken a snackek nem a menü fő elemei. Ennek ellenére az ilyen univerzális felszerelés mindig jó ötlet.
Konvekciós sütők viszont nagyobb konyhákban ajánlottak. Úgy működnek, hogy forró levegőt keringetnek a sütőkamrában, segítve ezzel az étel gyorsabb főzését. Ez a technika több fontos előnnyel rendelkezik:
- gyorsabb sütés a hagyományos sütőkhöz képest,
- egyenletesen sült étel,
- biztosít egy ropogós befejezést,
- hatékony energiafelhasználás.
A gőzfunkcióval felszerelt modellek tökéletesen hidratálják a tésztát és a húst is. A konvekciós sütők rendkívül sokoldalúak, és számos étel elkészítésére használhatók: hús, hal, zöldségek, valamint pizza és édes sütemények. Még az egyszerű ételek, mint a lasagne is igazi gasztronómiai élvezetté válhatnak. Ezért egyre népszerűbbek az éttermekben, bárokban, pizzériákban és catering cégeknél.
Szendvics sütők kereskedelmi használatra – összefoglaló
Miután elolvasta cikkünket, könnyebbnek tud majd dönteni, hogy melyik melegszendvics sütőt válassza. Természetesen sokkal könnyebb otthoni használatra eszközöket választani, mint kereskedelmi konyhában használatos eszközöket, főként a sokkal alacsonyabb befektetés miatt. Ezért, amikor kereskedelmi használatra szánt eszközöket keres, gondosan elemeznie kell az igényeit. Függetlenül attól, hogy szendvicsbárt, kis bisztrót, éttermet vagy pizzériát tervez nyitni, szüksége lesz valamire, ami rövid idő alatt egyenletesen melegíti vagy pirítja az harapnivalókat és egyéb ételeit.
Megosztás