Reggelizőbárt vagy kis helyszínt üzemeltet egy üdülőhelyen? A gofri tökéletes ötlet az ilyen helyszínekre, ezért ügyeljen arra, hogy legyen az étlapján. Ahhoz azonban, hogy finom, tökéletesen sült, ropogós gofrit tálaljunk, megfelelő felszerelésre lesz szükség – melyik gofrisütő a legjobb?
Reggelizőbárt vagy kis helyszínt üzemeltet egy üdülőhelyen? A gofri tökéletes ötlet az ilyen helyszínekre, ezért ügyeljen arra, hogy legyen az étlapján. Ahhoz azonban, hogy finom, tökéletesen sült, ropogós gofrit tálaljunk, megfelelő felszerelésre lesz szükség – melyik gofrisütő a legjobb?
Mire kell ügyelni, amikor gofrisütőt választunk?
Melyik gofrisütő a legjobb kereskedelmi használatra? Egy étterem, kávézó vagy kis bisztró esetében az ilyen berendezéseket intenzíven fogják használni, ezért más kritériumokat kell alkalmazni, mint az otthoni gofrisütő esetében. Mire kell figyelni?
- Tányérok típusa – a gofrisütőkben különböző anyagokból, például acélból, alumíniumból vagy öntöttvasból készülhetnek a lemezek. Mindegyik típus nagy tartósságot biztosít, de a legjobb, ha tapadásmentes bevonattal ellátott modellt választunk. Így minden gofri olyan lesz, amilyennek szeretnéd. Ha azonban speciális bevonat nélküli tányéros gofrisütőt választ, a gofrikeverék felhordása előtt ne felejtse el megkenni azokat.
- Hőmérséklet szabályozás – hogyan válasszunk jó gofrisütőt? Próbáljon meg olyan modellt találni, amely lehetővé teszi az összes beállítás teljes vezérlését. A hőmérséklet szabályozása az egyik legfontosabb szempont. A professzionális készülékek általában 50-300 C-os lemezfűtési tartományt kínálnak, emellett időzítővel is fel vannak szerelve. Ezek a funkciók lehetővé teszik a tökéletes paraméterek beállítását a puha és bolyhos vagy ropogós és arany színű gofri elkészítéséhez, az ügyfelek elvárásaitól függően.
- Burkolat – a gofrisütő burkolatához felhasznált anyagok minősége különösen fontos a kereskedelmi használatra. Az ilyen konyhákban mindig fennáll a váratlan helyzetekből adódó károk veszélye. Ezért válasszon olyan modelleket, amelyek szilárdak és védettek a mechanikai sérülésekkel szemben.
- A gofri formája és mérete – klasszikus formájú gofri? Elragadó szívek? Vagy esetleg egy speciális buborékos gofrisütőben elkészített buborékos gofrit? Az ilyen desszertek is jól nézzenek ki, ezért érdemes odafigyelni a gofrisütő által kínált lehetőségekre.
Mi a gofrisütő főzési ereje?
Mekkora a kívánt főzési teljesítmény? Otthoni használat esetén elegendő a maximum 1000 W teljesítményű berendezés, de a kereskedelmi használatra általában nagyobb teljesítményre van szükség a gofrisütőnél. A főzési teljesítmény kb. Az 1300 W-nak meg kell tennie a feladatot, bár ideális esetben a 2000 W-nál közelebbi modellt érdemes választani.
Miért olyan fontos a főzési teljesítmény? A gofrisütőnek ez a teljesítménye határozza meg, hogy a tányérok milyen gyorsan melegszenek fel, milyen hőmérsékletet érnek el, és ezáltal milyen gyorsan tudja elkészíteni a gofrit. Ezek kulcstényezők a kereskedelmi konyhákban, ezért érdemes ezekre külön odafigyelni.
Waffle maker model | Bubble Waffle Maker – 1.415 W | Waffle Iron – 2 x 2,000 watts – rectangular | Dual round waffle maker- 2,600 W |
Erő | 1415 W | 2 x 2000 W | 2600 W |
Gofrik száma adagonként [db] | 1 | 4 | 2 |
Sütőlap anyaga | Aluminium | Cast iron | Aluminium |
Hőmérséklet tartomány | 50-250°C | 50-300°C | 50-300°C |
Méretek (HxSzxH) | 57.5 x 22.5 x 71.5 | 37.00 x 62.50 x 50.00 cm | 38 x 48 x 27 |
Súly | 6 kg | 34.25 kg | 10,8 kg |
Hogyan készítsünk gofrit gofrisütőben
Van egy jó gofrisütőd? A berendezés maga a siker fele. A másik fele a tökéletes gofri elkészítéséhez szükséges receptek felkutatása és elsajátítása. Ügyeljen arra, hogy kiváló minőségű alapanyagokat és bevált recepteket használjon. Az alábbiakban egy gofrikeverék alap receptje látható:
- 1,5 csésze liszt,
- 1,5 csésze tej,
- 0,5 csésze növényi olaj,
- 2 tojás,
- 1,5 teáskanál sütőpor
- egy csipet só.
A fenti hozzávalók elegendőek a szokásos, ízletes gofri elkészítéséhez. Ha gyümölccsel vagy tejszínhabbal kívánja tálalni, cukrot, fahéjat vagy vaníliakivonatot is adhat a nyers keverékhez.
- Gofrisütő – kerek – 1,300 W 42 190,00 HUF
- Gofrisütő – 1300 Watt – kerek 45 990,00 HUF
-
Gofrisütő – szív alakú – 1500 W
80 390,00 HUF65 290,00 HUF -
Gofrisütő – belga gofri – 1500 W
83 290,00 HUF66 390,00 HUF
Az ilyen gofri készítése rendkívül egyszerű. Először a lisztet szitáljuk egy tálba, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, azaz a sót, a sütőport, a cukrot és a többi fűszert. Ezután öntse a folyékony termékeket, például a tejet, az olajat és a tojást a tálba.
Ha azt szeretnénk, hogy gofri bolyhos, de ropogós legyen, akkor a tojásokat előtte válasszuk szét, és külön verjük fel a fehérjét és a sárgáját – és csak ezután keverjük össze a gofrikeverékkel. Habverővel vagy habverővel keverjük össze az összes hozzávalót. A kész, tökéletesen sima masszát tegyük félre vagy egy tucat percre, majd kezdjük el adagonként sütni a gofrit.
Bár a gofri valóban finom, nem szabad mindenkinek megennie. Ez a cöliákiában szenvedő vagy alacsony kalóriatartalmú étrendet folytató emberekre vonatkozik. Szükség esetén bármikor módosíthatja a gofri receptjét, az egyedi igényektől függően. A búzaliszt helyett próbáljon ki egy másik fajtát. A hajdina-, tönköly- vagy zabliszt remek alternatíva. Az ilyen gofri „fittebb” és általában egészségesebb is, ezért érdemes ilyen receptekkel kísérletezni, vagy alternatívaként kínálni az éttermében.
Nemcsak maguknak a gofrinak az összetevői a fontosak, hanem az adalékanyagok is, amelyekkel tálalják. Mi megy jól lesz gofri? Íme az édes tálalási javaslatok listája:
- friss gyümölcs,
- tejszínhab,
- lekvár,
- csokikrém vagy szósz,
- gyümölcs joghurt,
- mogyoróvaj,
- juharszirup,
- porcukor,
- szárított gyümölcs, csokoládépehely vagy egyéb feltét.
Ezeket az ötleteket egyénileg is alkalmazhatja, vagy finom és kreatív desszertekben kombinálhatja. Mi a helyzet a sós gofrival?
- szalonna,
- rántotta,
- rántotta,
- humusz,
- sajt (lehetőleg olvasztott),
- halpaszta,
- zöldségek.
A fenti sós tálalási javaslatok remek ötletek lehetnek reggelire. Mi a helyzet néhány kreatívabb alternatívával – próbáltad már a szalonnát juharsziruppal kombinálni? Tudja meg, miért olyan népszerű ez a kombináció Kanadában.
Kereskedelmi gofrisütők
Jó ötlet gofrisütőt vásárolni minden kis vendéglátóipari vállalkozásban? Nem feltétlenül. A gofri felszolgálása a legtöbb étteremben nem egyezik a helyszín profiljával, hacsak nem ez az egyetlen hely, ahol reggelit szolgálnak fel a környéken. Ebben az esetben mind az édes, mind a sós gofri tökéletes kiegészítője lehet az étlapnak. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy a gofrisütők nem ideálisak a bárokban és pubokban, ahol csak könnyű harapnivalókat szolgálnak fel – itt jobb, ha ragaszkodunk a falatkákhoz. Hol találják majd meg a gofrisütőket?
Ideálisak kereskedelmi használatra kávézókban, reggeliző bárokban vagy cukrászdákban. Egy jól kiegyensúlyozott ropogós gofri tejszínhabbal vagy tökéletesen sült szalonnával tálalva lehet, hogy pont az, amit vendégei keresnek. A gofri mindig jó ötlet a tengerparton és az üdülőhelyeken. Fesztiválokon és egyéb nyári szabadtéri rendezvényeken is népszerűek.
Vigye be kávézójába vagy éttermébe a frissen sült gofri illatát, és kényeztesse vendégeit finom, aranybarna belga gofrival – ezzel a Royal Catering 1300 W-os kerek gofrisütőjével.
Melyik gofrisütő a legjobb – összefoglaló
Egy jól megválasztott gofrisütő hosszú ideig szolgálja Önt, és ellenállhatatlan, ínycsiklandó gofrit kínál vásárlóinknak. Annak érdekében, hogy vendégei más finomságokat is hatékonyan és kényelmesen elkészíthessenek, fontolja meg azt is, hogy milyen alapfelszerelések, például palacsintasütők, churros-sütők vagy konyhai robotgépek illenek a profiljába. Ha gondoskodik az összes alapvető kereskedelmi vendéglátóipari konyhai felszerelésről, könnyen és gyorsan készíthet olyan finomságokat, amelyekért meghalhat!
Megosztás