Unod már a forralt bort, a Feuerzangenbowle-t vagy a grogot? Akkor próbáld ki téli koktélválasztékunkat! Legyen szó egy havas séta utáni hangulatos estéről, egy adventi kávé utáni ízmeglepetésről vagy a karácsonyi menü részeként: ezek a téli koktélok akár előzetes tudás, akár profi bárfelszerelés nélkül is elkészíthetők, és egy pillanatra feledésbe merülhetnek a vágy egy Caipirinha után a trópusi napon.
Unod már a forralt bort, a Feuerzangenbowle-t vagy a grogot? Akkor próbáld ki téli koktélválasztékunkat! Legyen szó egy havas séta utáni hangulatos estéről, egy adventi kávé utáni ízmeglepetésről vagy a karácsonyi menü részeként: ezek a téli koktélok akár előzetes tudás, akár profi bárfelszerelés nélkül is elkészíthetők, és egy pillanatra feledésbe merülhetnek a vágy egy Caipirinha után a trópusi napon.
Megjegyzés: Minden recept 2 adagra vonatkozik.
Szűz téli koktélok: élvezet alkohol nélkül
Ezek a kreatív és ízletes italok rengeteg ízt kínálnak egy csepp alkohol nélkül. Szűz téli koktélok válogatását állítottuk össze mindenki számára, aki egészségtudatos és önmegtartóztató, és még mindig nem köt kompromisszumot az ízvilágban.
A kókusz és a menta a Szűzfehér karácsonyi mojitóban
Az ártatlan, mint egy fehér téli táj, a Virgin White Christmas Mojito krémes kókuszízt kölcsönöz a lime és a menta frissességével. Ehhez az alkoholmentes téli koktélhoz szüksége lesz:
- 60 ml cukrozatlan kókusztej
- 6 levél friss menta
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál frissen facsart limelé
- Ízlés szerint szóda vagy szénsavas ásványvíz
- Jégkockák
- Díszítésnek gránátalmamag és kókuszreszelék
Kezdje a menta, a cukor és a lime leve hozzáadásával egy shakerbe. Törjük össze a mentát és adjunk hozzá jégkockákat, kókusztejet és ízlés szerint szódát vagy ásványvizet. Az egészet röviden összekeverjük és poharakba töltjük. Díszítsük gránátalma magokkal és kókuszreszelékkel.
A gyümölcsös almás-narancs puncs felmelegíti a kezét és a gondolatait
Az alkoholmentes almás-narancsos puncs intenzív karácsonyi aromákat és vitaminlöketet garantál. Gyorsan elkészítve és összekeverve ez a téli mocktail nem csak a testet melegíti fel. Az egészséges lelki kényelemhez szüksége van:
- 100 ml gyümölcs tea
- 100 ml almalé
- 100 ml narancslé
- 1 rúd fahéj
- Citromszeletek, szegfűszeg és csillagánizs díszítésnek
A szokásos módon készítsünk ízlés szerint gyümölcsteát, és tegyük egy fazékba a levével és a fahéjrúddal. Az egészet rövid ideig felforraljuk, majd lassú tűzön 10 percig főzzük. Az elkészült italt tűzálló poharakba töltjük, és mindegyiket fél citromszelettel, szegfűszeggel és csillagánizssal díszítjük.
Egy szelíd angyal kellemes emlékeket ébreszt
Igazán klasszikus nyári frissítő, a gyengéd angyal a vanília és a narancs kombinációjával még mindig bekerült téli koktélkollekciónkba. Szerintünk mindkét íz tökéletesen passzol a hideg évszakhoz. Ez a mocktail is könnyen elkészíthető, gyorsan elkészíthető, és egyesek számára gyerekkori emlékeket idéz fel. Változatunkhoz szüksége lesz:
- 4 gombóc vanília fagylalt
- 400 ml frissen facsart narancslé
- 100 g tejszínhab
- 2 fahéjrúd és 2 narancsszelet díszítéshez
Először a tejszínt verjük kemény habbá. Ezután osszuk el a jeget két pohár között, és öntsük fel lehűtött, frissen facsart narancslével. Mindent megkenünk a tejszínhabbal, és a koktélt narancsszelettel és fahéjrúddal díszítjük.
-
Fűszertartó pult – rozsdamentes acél – 6 x 450 ml
20 990,00 HUF19 090,00 HUF - Pohármosó – mosdókagylóval – rozsdamentes acél / PA – Royal Catering
- Mobil bárpult- jégtartóval és palacktartóval – 180 cm-es fa megjelenésű pult – Royal Catering
-
Szárazjég készítő gép – 25 mp – 56 x 21 mm – Royal Catering
349 990,00 HUF271 990,00 HUF
Virgin Eggnog, a hideg-meleg kísértés
A krémes tojáslikőr téli fűszerekkel karácsonyi klasszikus Angliában és az USA-ban: a fagyos esték tökéletes itala melegen is ugyanolyan jó ízű, mint lehűtve. Az összetevők miatt azonban ne tartsd túl sokáig ezt a koktélt, inkább azonnal élvezd. Szükséged lesz:
- 150 ml tej
- 75 ml tejszín
- 2 friss tojássárgája
- 2 szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
- 30 g cukor
- ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
A tejet és a tejszínt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vanília pépet és a hüvelyt, a csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget. Röviden forraljuk fel az egészet, és hagyjuk állni körülbelül egy órát. Ezután finom szitán átöntjük a fűszerezett tejet, és lassan újra felforrósítjuk az egészet. A tojássárgáját a cukorral világossárga, habos habbá verjük. Egy merőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a tej felét a cukros-tojásos keverékhez, miközben botmixerrel keverjük tovább. Ezután óvatosan adjuk hozzá a meleg keveréket a maradék tejhez, és folyamatos keverés közben emeljük a hőmérsékletet 60 °C körülire, amíg el nem érjük a kívánt állagot. A tojáslikőrt tálalhatod közvetlenül melegen vagy hűtve – ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval vagy anélkül.
Apple Cider Mocktail kétféle fahéjjal
A fahéj és az alma isteni kombinációt alkot, amely karácsonyi fűszerekkel és enyhe gyümölcsös szellővel kényezteti az ínyét. Az alkoholmentes almaborhoz, amire szüksége van
- 300 ml természetesen zavaros almalé
- 300 ml gyömbér sör
- 1 fahéjrúd
- 2 narancs szelet
- 2-3 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 citrom és nádcukor és fahéj keveréke a széléhez
Az almalevet a narancsszeletekkel, a szegfűszeggel, a csillagánizsszal és a fahéjrúddal együtt egy lábasba tesszük és mindent felforralunk (nem forraljuk). Hagyja állni a hozzávalókat legalább két órán át – vagy még jobb, ha egy éjszakán át. A kihűlt keveréket szitán átszűrjük, és hozzáadjuk a gyömbért. Egy martinis pohár szélét megkenjük citrommal, és a cukor-fahéjas keverékbe mártjuk. Öntse az Apple Cider Mocktail-t poharakba, és élvezze a karácsonyi illatokat.
Meleg téli italok alkohollal
Semmi sem olyan hatékony a hideg végtagok ellen, mint a meleg alkoholos italok. Bár legenda, hogy a meleg alkohol véd a megfázás ellen, vagy enyhíti a megfázást, a jobb tudás ellenére szilárdan hiszünk benne, és élvezzük az alábbi öt meleg téli koktélt:
Az őszt megmentjük a télen egy tökös skót tejeskávéval
Télen a PSL-t Pumpkin Scotch Latte néven olvassuk újra! Az őszi koktél alapvető összetevői ugyanazok maradnak, de kibővültek egy télies skót lövéssel. Ez diszkréten beleolvad az életmóditalba, és kellemesen demisztifikálja annak édességét. Szükséged lesz:
- 50 ml Scotch
- 50 ml eszpresszó
- 50 ml sütőtök fűszerszirup
- 100 ml forró tej
- Tejhab
- 2 szelet narancs és fahéj díszítésnek
A folyékony hozzávalókat öntsd egy hőálló pohárba, és keverd össze az egészet. Adjuk hozzá a tejhabot, és díszítsük a Pumpkin Scotch Latte-t egy fahéjjal meghintett narancsszelettel.
Golden Hot Toddy – a legjobb grog
A Hot Toddy egy klasszikus forró alkoholos koktél az Egyesült Királyságból, és hasonló a német Groghoz. De rum helyett skót whiskyvel és egyszerű mézes sziruppal készítjük. A téli recepthez szüksége lesz:
- 50 ml Scotch
- 15 ml mézszirup (forró vizet és mézet keverj simára)
- 20 ml frissen facsart citromlé
- 1/2 fahéjrúd
- frissen őrölt szerecsendió
- 4 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1/2 vaníliarúd
- 2 citrom héja és 2 fahéjrúd a díszítéshez
Az összes hozzávalót egy hőálló pohárba tesszük, és felöntjük forró vízzel. Az egészet jól keverjük össze, amíg egyenletesen el nem keveredik. Tekerj egy citromhéjat a fahéjrúd köré, és díszítsd a forró koktélt!
A Hot Buttered Rum egy puha íztakaróba burkol
Ha csak a rumot a grogban dobtuk el, akkor most egyszerű változatban, Hot Buttered Rum néven élvezzük. A rum erőteljes aromái karácsonyi fűszerekkel és ennek a téli koktélnak a krémes állaga a leghidegebb éjszakán is felmelegítenek bennünket. Minden amire szüksége van:
- 80 ml barna rum
- 30 g vaj
- 30 g barna cukor (finom)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- melegvíz
- 2 narancs héja díszítésnek
A meleg koktél elkészítéséhez keverje simára a vajat a fűszerekkel. Tegye a fűszeres vajat és a rumot egy tűzálló pohárba vagy csészébe. Keverés közben öntsünk fel mindent forró vízzel, és díszítsük a forró vajas rumot narancshéjjal.
A forró Hugo friss mentával visszahozza a nyár melegét
Sok klasszikus nyári koktélt és long drinket melegítő téli koktélokká alakíthat át egyszerűen a recept megváltoztatásával. Aki szeret nyáron inni egy Hugót, az is el lesz ragadtatva a dögös változattól. Nincs szükség kifinomult bárfelszerelésre, csak:
- 500 ml száraz fehérbor
- 100 ml bodzaszörp
- 1/2 bio lime (lé és héj)
- 2 szál friss borsmenta
Először melegítse fel a fehérbort anélkül, hogy felforrna. Addig adjuk hozzá a bodzaszörpöt, amíg fel nem oldódik. A biolime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. Mindkettőt adjuk a bor-szirupos keverékhez, és hagyjuk állni 5 percig. Öntse az eredményt egy grogpohárba vagy csészébe a friss mentával együtt, és élvezze a gyümölcsös illatokat.
Egzotikus tél: A Hot Painkiller trópusi összetevőkkel elűzi a hideget
A Hot Painkiller is egy nyári koktél módosított változata. Gyümölcslevekkel, finom kókuszos jegyekkel és rum aromáival a forró téli koktél minden immunrendszert újra működésre késztet. A téli italhoz szüksége lesz:
- 60 ml barna rum
- 250 ml ananászlé
- 100 ml narancslé, lehetőleg frissen facsart
- 100 ml kókusztejszín vagy kókusztej
- 5 g barna kőcukor
- frissen reszelt szerecsendió és ananászszelet díszítéshez
A levet, a kókuszkrémet és a kőcukrot tedd egy lábosba, és melegíts fel mindent anélkül, hogy a hozzávalókat felforralnád. Ezután adjuk hozzá a rumot, és hagyjuk állni egy ideig. Tűzálló poharakba öntjük a Hot Painkiller-t, és frissen reszelt szerecsendióval és egy ananászszelettel díszítjük.
Stílusos téli koktélok karácsonyra és szilveszterre
Aperitif vagy digestif – különleges alkalmakkor szeretünk különleges italokat felszolgálni. Nincs ez másként a karácsonyi vacsorán vagy a szilveszteri bulin sem. Öt téli koktélt mutatunk be: könnyen elkészíthető és gyorsan összekeverhető!
Elegáns megjelenésű és ízű: A Snowflake Martini
Mint a frissen hullott hó egy martini pohárban, a téli koktél nem tartalmaz vermutot. A csokoládé, vanília és tejszín enyhe kombinációjával gyorsan és egyszerűen varázsolhatsz kellemesen gyengéd téli aperitifet. Ehhez szüksége van:
- 90 ml fehér csokoládé likőr
- 60 ml vanília vodka
- 2 jégkocka
- 2 evőkanál tejszín
- 1 citromnegyed és cukor a széléhez
Először is készítse elő a martini poharakat úgy, hogy a szélét megkenjük citrommal és bekenjük cukorral. Ezután tegye az összes hozzávalót a citrom és a cukor kivételével egy koktél shakerbe, és erőteljesen rázza fel. A hópehely Martinit öntsük a cukorkristályokkal díszített poharakba.
Házi szilvaszirupból készült Plum Fizz
A Plum Fizz szilva, gin és kakukkfű kombinációja egy télies összkoncepciót hoz létre, amely felpezsdíti a fáradt szellemeket. A csillogó aromákhoz friss, házi készítésű szilvaszirupra van szükség, amely a következő összetevőkből készül:
- 500 g szilva
- 300 g nyers nádcukor
- 300 ml víz
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
A megmosott, kimagozott szilvaszeleteket a cukorral, a citromlével és a vaníliapéppel együtt egy lábasba tesszük, és folyamatos keverés mellett 3-4 percig főzzük. Adjuk hozzá a vizet, és lassú tűzön pároljuk körülbelül 10 percig. Szűrjük át a húslevest egy szitán, és egy sterilizált üvegbe. Zárja le, és hagyja teljesen kihűlni a szirupot.
A szirupon kívül a Plum Fizz elkészítéséhez szüksége lesz:
- 10 cl gin
- 350 ml szóda vagy szénsavas ásványvíz
- Jégkockák
- Díszítésként kakukkfű gallyak és narancsszeletek
Tegyünk egy pohárba 2 evőkanál szilvaszirupot, 5 ml gint és jégkockát, és töltsük meg szódával. Díszítsd a koktélokat egy narancsszelettel és egy szál kakukkfűvel.
Piros és cukros édesség: A Candy Cane koktél karácsonyra
Jutalomközpontja olyan nyugodtnak érzi magát, mint a Candy Cane Cocktailben lévő cukorka, miután élvezte ezt az édes kísértést. Egy múló epres csók mentalikőr alappal mélységet és összetettséget kölcsönöz a Candy Cane koktélnak. Ez a karácsonyi ital pedig vizuálisan is sokat kínál. Szükséged lesz:
- 80 ml eper vodka
- 20 ml mentalikőr
- 80 ml áfonyalé
- 20 ml tonik víz
- 3 cukornád
- Friss menta
- Jégkockák
Törjünk össze egy cukorkát. A martinipoharak szélét megkenjük egy kevés áfonyalével és ráhelyezzük a keletkezett kristályokat. A vodkát, a mentalikőrt és a gyümölcslevet shakerben erőteljesen összekeverjük a jégkockákkal. Az elkészített poharakba szűrjük a téli koktélt. Adjon hozzá egy csöpögés tonik vizet, és díszítse a téli aperitifet egy újabb cukornáddal és friss mentával.
A Negroni téli változata: A Boulevardier a gint rozsra cseréli
Erős, intenzív és gyorsan elkészíthető: A Boulevardier belülről melegít. Mindössze három egyenlő részből álló összetevővel nem tévedhetsz. A téli koktélhoz csak:
- 30 ml Campari
- 30 ml száraz vörös vermut
- 30 ml rozs whisky
- Nagy jégkockák
Tegye az összes hozzávalót egyenlő arányban, és tegyen egy nagy jégkockát egy régimódi pohárba, keverje össze, és olyan téli koktélt kap, amely ideális emésztőként egy pazar ünnepi étkezés után.
Enyhe ínycsiklandozó: The Cinnamon Maple Whisky Sour
És mivel a whisky alapú koktélok különösen jó ízűek a hideg évszakban, egy másik receptet választottunk, ezúttal bourbonnal. A klasszikus whisky savanyú télies enyhe változata. A bourbon jellegzetes édessége fahéjjal és diós juharsziruppal kombinálva teljes, fűszeres ízt ad ennek a téli koktélnak. Szükséged lesz:
- 80 ml bourbon whisky
- 15 ml juharszirup vagy ízlés szerint
- 30 ml friss citromlé
- Fahéj, őrölt és rúdként
- Jégkockák
Tedd a hozzávalókat a fahéj kivételével egy koktél shakerbe, és alaposan keverd össze az egészet. A karácsonyi koktélt egy régimódi pohárba öntjük, őrölt fahéjjal megszórjuk, és fahéjrúddal díszítjük.
Téli koktélok kis erőfeszítéssel
Ha időnként megkíván egy meleg koktélt alacsony hőmérsékleten, nincs szüksége teljes otthoni bárra vagy professzionális vendéglátóipari kellékekre. Csak válassza ki kedvenc koktéljait. Legtöbbjük csak néhány hozzávalót igényel – de ezekkel sem szabad spórolni! A frissen facsart gyümölcslevek és a kiváló minőségű szeszes italok ízvilágot hoznak létre, különösen, ha kevés összetevőből álló italokról van szó. Ha azonban éttermében, bárjában vagy kávézójában szeretné kínálni ezeket a téli italokat, üzletünkben megtalálja a megfelelő kiegészítőket!
Megosztás