A házi készítésű élelmiszerek egyre népszerűbbek, és minden idők kedvence a házi kolbász. Ugyanakkor a házi készítésű élelmiszerek népszerűségének növekedésével párhuzamosan nő az ilyen termékek előállításához szükséges eszközök iránti igény is. Mielőtt azonban ilyen berendezést választana, fel kell tennie magának a kérdést: melyik kolbászkészítő felel meg leginkább az igényeimnek?
A házi készítésű élelmiszerek egyre népszerűbbek, és minden idők kedvence a házi kolbász. Ugyanakkor a házi készítésű élelmiszerek népszerűségének növekedésével párhuzamosan nő az ilyen termékek előállításához szükséges eszközök iránti igény is. Mielőtt azonban ilyen berendezést választana, fel kell tennie magának a kérdést: melyik kolbászkészítő felel meg leginkább az igényeimnek?
Mit kell tudni a kolbászkészítőkről?
Nincs mindenki számára megfelelő kolbászkészítő. Ha ilyen típusú berendezések vásárlását tervezi, nem csak saját igényeit kell figyelembe vennie, hanem a rendelkezésre álló termékek széles választékát is. Szóval hol érdemes kezdeni?
Először is gondolja át, mire fogja használni. Családi rendezvényekre alkalmanként házi kolbász elkészítése nem egyenlő a nagyobb mennyiségben történő felvágottak gyártásával. Ezért jó, ha megismerjük a különböző modellek közötti alapvető különbségeket.
Milyen típusú kolbásztöltők léteznek?
Az alapágazatba a kézi és elektromos kolbászkészítők tartoznak. Az első típus kézi hajtású, míg a második elektromos motort használ. Ez a fő különbség a modellek között. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei. A kézi változat használata rendkívül intuitív, és nem növeli az energiaköltségeket. Az elektromos változat, bár drágább a használata, sokkal hatékonyabb, és nem igényel fizikai erőt. Ha gyorsan szeretne dolgozni nagy mennyiségű hússal, akkor ez a fajta gép jól jön. A Royal Catering elektromos kolbászkészítői 230 vagy 260 W-os motorral rendelkeznek, ami alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé a többi konyhai berendezéshez képest.
Egy másik fontos különbség a tervezésben van. Ebben az esetben megkülönböztetünk függőleges és vízszintes kolbászkészítőket. A függőleges modellek általában nagyobb mennyiségű hús feldolgozására alkalmasak, mert gyorsabban és egyszerűbben rakhatók be. Az ilyen eszközök hasznos funkciója a billenőhenger. A függőleges modell emellett kevesebb helyet foglal, ami különösen fontos a kereskedelmi konyhákban és a henteseknél. Sok otthoni felhasználó értékeli a vízszintes kolbászkészítők előnyeit. Stabilak és gyakran használnak további bilincseket. Így az asztallaphoz rögzítve kényelmesebbek, mivel használat közben nem mozdulnak el.
-
Kolbásztöltő – álló – 3 L
73 390,00 HUF56 590,00 HUF - Kolbásztöltő – álló – 5 L
- Kolbásztöltő – álló – 7 L
- Kolbásztöltő – álló – 10 L 96 390,00 HUF
Melyiket könnyebb tisztítani?
Bármelyik verziót is választja, gondosan meg kell tisztítania. Minél több eltávolítható elem van a gépben, annál könnyebben távolítható el a nyers hús maradékai. Az anyag, amelyből készült, szintén megkönnyíti a tisztítást. A higiéniát szem előtt tartva általában a rozsdamentes acél változatok javasoltak.
Ma ez a legértékesebb anyag a vendéglátóiparban, ami korántsem meglepő, hiszen sima felülete révén tisztításkor könnyen eltávolítható a zsír vagy a húslé. A horpadásokkal, karcolásokkal és egyéb mechanikai sérülésekkel, valamint a korrózióval szembeni ellenálló képessége révén a berendezés nagyon hosszú ideig használható. Ezenkívül a rozsdamentes acél megőrzi vonzó megjelenését. Elegáns fénye évek óta úgy néz ki, mint az új.
Választhat más anyagból készült kolbászgépet is. Léteznek olcsóbb modellek is, műanyagból vagy műanyag tölcsérrel. Ezeket alkalmi, otthoni használatra szánják. Ha azonban a vendéglátóiparban vagy a hentesiparban tevékenykedik, jobb, ha megbízható berendezésekbe fektet be, amelyekben napi szinten teljes mértékben megbízhat.
Mekkora legyen egy kolbászkészítő?
Ez egy másik kérdés, amely valóban az Ön egyéni igényeitől függ. A vállalati profilnak megfelelő termelési hatékonyság és a házi kolbászkészítés gyakorisága (rendszeres vagy alkalmi) befolyásolja döntését. Ha a fentieket megértette, ideje meghozni a vásárlási döntést. A kereskedelmi vendéglátó berendezésekkel felszerelt üzletek a kapacitások széles skáláját kínálják.
A legkisebb változatok 3-5 literes palackokkal rendelkeznek, és általában otthoni konyhákban használják. A közepes méretű, 7-15 literes modellek alkalmasak kereskedelmi használatra, de az igényesebb rajongók is értékelik őket. A legnagyobb kolbászkészítők nagy teljesítményű hidraulikus szerkezetű, kereskedelmi használatra szánt elektromos gépek. Az ilyen modellek 25, 35 vagy akár 55 literes hengerrel rendelkeznek. Nemcsak lenyűgöző paramétereik, hanem 5000 font körüli áruk miatt is kiemelkednek a többiek közül.
-
Kolbásztöltő – 15 l – elektromos – 4 töltőcső – Royal Catering Vásároljon most
259 990,00 HUF198 990,00 HUF
Töltőtölcsérek és tömítések – alapvető tartozékok
A hús puszta formázása nem elég egy házi kolbász elkészítéséhez. A vékony és vastagabb kolbász elkészítéséhez speciális kiegészítőket, például töltőtölcsért is használhat. A szabványos csövek négy átmérőben kaphatók: 16, 22, 32 és 38 mm-es, bár egyes gyártók kínálnak valamivel kisebbet vagy nagyobbat is. Általában rozsdamentes acélból vagy műanyagból készülnek. Lehetővé teszik, hogy körülbelül 15 centiméter hosszú kolbászt készítsenek.
A készülék másik praktikus kiegészítője a dugattyútömítés. Garantálja a hús pontos befecskendezését a kolbászbélbe. A dugattyú és a henger szélei között nincs rés, ami azt jelenti, hogy nem marad tömés a hengerfalon. Ez biztosítja a kényelmes és hatékony használatot.
Mi kell még?
A kolbászkészítő az az alapfelszerelés, amely nélkül nem tud az elvárásoknak megfelelő kolbászt elkészíteni. Miután kiválasztotta a megfelelő gépet, gondolhat más hasznos eszközökre, amelyek hasznosak lehetnek. Nem nélkülözhetetlenek, de egy kereskedelmi konyhában lehetővé teszik a házi kolbász hatékonyságának jelentős növelését. Tehát mit érdemes venni?
A húsdaráló és a kolbászvágó két olyan eszköz, amelyek a gyártás különböző szakaszaiban biztosan hasznosak lesznek. Az első gyors húsdarálást tesz lehetővé, hogy egyenletes állagú tölteléket kapjunk. Mivel elektromos meghajtású, nem kell semmilyen fizikai erőfeszítést megtennie. A legtöbb modell különböző hálóméretű képernyőkkel van felszerelve. Lehetővé teszik a húsok kisebb vagy durvább darabokra való aprítását, ami a kolbászkészítés során nagyon fontos. Minden házi kolbászreceptnek pontos információkat kell tartalmaznia a húsdarálás szükséges fokáról.
A második eszköz egy kolbászvágó. Ez pedig hasznos lesz a töltelék elkészítésének legvégén, amikor a kész hozzávalók már a bélben vannak. A vágógép egy nagyon egyszerű, manuális berendezés, amely lehetővé teszi a kolbász mindkét végének automatikus és hatékony lezárását.
Melyik kolbászkészítő lesz a legjobb az Ön számára?
Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz. Rövid útmutatónk célja, hogy tippeket adjon, mire érdemes odafigyelni a megfelelő felszerelés kiválasztásakor. A választás során alaposan fontolja meg őket. A kulcskérdés, amelyet fel kell tennie magának, hogy az Ön konkrét esetben milyen típusú gépre van szüksége? A legjobb válasz alapos mérlegelése után egy adott modell kiválasztása sokkal könnyebbé válik.
Megosztás