Saját bár nyitása: A 10 pontból álló terv a sikerhez!  

Megosztás

A saját bár sokak számára álom, de csak kevesen valósítják meg. A magas kockázat, a szükséges kezdőtőke, a hosszú munkaórák és a küzdelem a hatóságokkal sokakat elriaszt. Megéri kocsmát nyitni? Igen, mert a mi 10 konkrét lépésünkkel valósággá válik az Ön álma és jövedelmező üzletté válik. 

Saját bár nyitása

Megosztás

A saját bár sokak számára álom, de csak kevesen valósítják meg. A magas kockázat, a szükséges kezdőtőke, a hosszú munkaórák és a küzdelem a hatóságokkal sokakat elriaszt. Megéri kocsmát nyitni? Igen, mert a mi 10 konkrét lépésünkkel valósággá válik az Ön álma és jövedelmező üzletté válik. 

1. Személyes és szakmai előfeltételek  

A jó kommunikációs készség, a fizikai fittség és a magas stressztűrő képesség személyes előfeltételei egy sikeres bár alapításának és vezetésének. Bár nem szükséges gasztronómiai előzetes ismeretekkel rendelkezni egy hely megnyitásához, mindenképpen hasznosak. Ezáltal jobban felméri a követelményeket, ismeri a munkafolyamatokat és elkerüli a rossz döntéseket. A kereskedelmi ismeretek is elengedhetetlenek az alapításhoz és a folyamatos működéshez. Ha nincs gyakorlati tapasztalat ezekben a területeken, legalább olyan szakemberekre van szüksége, akikben megbízhat. És végül, de nem utolsósorban: Készüljön fel hosszú munkaórákra és szabadidő nélküli hétvégékre, ha saját bárját vagy kocsmáját nyitja meg. 

RECIPE FOR SUCCESS
FOR YOUR RESTAURANT
AND CATERING COMPANY

2. Egy bár megnyitása költségek 

Mielőtt nekilátnál a koncepcióknak és kérelmeknek, érdemes lenne egy gyors pénzügyi ellenőrzést végezned. Attól függően, hogy milyen átalakítási és berendezési munkákra van szükség, mi áll már rendelkezésre, vagy mit végez el ön maga, számíthat befektetési költségekre 40.000 és 200.000 euró között. Mielőtt megnyitná, számolja bele a következő tételeket:  

Az expondo mindent kínál a bártender mérőpohártól egészen a teljes büféellátásig verhetetlen áron a professzionális felszerelésedhez! 

A megnyitás után rendszeresen a következő kiadások merülnek fel:  

Számoljon bevezetési időszakkal, és tervezzen be megfelelő tartalékot, hogy ne kelljen közvetlenül a megnyitás után bezárnia.  

A legtöbben nem tudják teljes mértékben saját tőkéből előteremteni a kezdőtőkét – egy bár megnyitása is működik anélkül, hogy saját tőkét kellene bevonni. Állami támogatások, kölcsönök és hitelek segítenek pénzügyi űröket betömni. Ehhez szükséged van a 4. pontra: Egy üzleti tervre. De előtte szüksége van a megfelelő helyszínre. 

3. Találja meg a tökéletes helyszínt 

Fontosak a bérleti, bérbeadási vagy vételi költségek, a jövőbeni hely nagysága és állapota is. Nem utolsósorban a használható kültéri terület gyakran alábecsült előny – különösen a meleg hónapokban. További döntési tényezők:  

4. A megfelelő koncepció kidolgozása: Az üzleti terv 

Ha a pénzügyi kérdések tisztázásra kerültek és a helyszín is megvan, az álom konkrét formát ölthet. Ebben – és különböző finanszírozási modellekben is – segít a üzleti terv. Ezt a következő pontokat kell végrehajtania: 

  1. Összefoglaló: Mi az ötlet? Szeretne egy shishabárt nyitni? Egy rusztikus sarokkocsma? Vagy egy elegáns koktélbár? 
  1. Üzleti ötlet: Mit kínál a vásárlóinak? Mi a különleges az ajánlatodban? 
  1. Értékesítés & Verseny: Hogyan hívja fel a figyelmet a bárjára és épít ki törzsvásárlói kört? Kik a vevői és milyen igényeik vannak? Mennyi versenytársad van a közelben, mit kínálnak ők, és hogyan emelkedsz ki közülük? 
  1. Csapat & Partner: Miért alkalmasak Önök? Ki támogatja Önt és milyen értékek fontosak a csapatban? 
  1. Vállalatok: Melyik helyszín és miért? Milyen jogi formában fog működni a bár? Milyen szabályokat kell betartani? 
  1. Kockázatok: Min bukhat el a bár és mit tehet ellene?  
  1. Pénzügyek: 

5. Bár nyitása feltételek: Ezekre a dokumentumokra lesz szükség

Németország híres a bürokráciájáról. Készülj fel kérelmekre, költségekre és hivatali ügyintézésre, hogy hozzájuss ezekhez a dokumentumokhoz:  

  • aktuális rendőrségi erkölcsi bizonyítvány 
  • Ipari bejelentkezés és italárusítási engedély 
  • Kivonat a Kereskedelmi Központi Nyilvántartásból 
  • Az összes munkatárs egészségügyi igazolása 
  • Bérleti vagy lízingszerződés másolata 
  • Adóhivatali ártatlansági igazolás 

6. Stílus, ajánlatok és árak 

Kockázatos avantgárd vagy bevált koncepció? Mi illik hozzád, az ügyfeleidhez és a helyszínedhez? Szeretnél trendteremtő lenni és egy exkluzív koktélbárt nyitni, vagy bevált koncepciókhoz, mint az ír pub, fordulni? A bárpult ötletek száma a vendéglátásban egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy itt összefoglaljuk. Van-e összhangban lévő koncepciója a bár belső kialakítására? Az ajánlat és az árak ezt követik. Az árkalkuláció itt létfontosságú ügy; itt kell megtalálni a megfelelő egyensúlyt: Az Ön vendégeinek kiadási hajlandósága mellett az ármeghatározásba olyan tényezők is belefolyódnak, mint a fix- és személyi költségek, valamint az áfa vagy forgalmi adó. Mindig tartsd nyilván a vendégeid számát és az átlagos bevételt vendégenként. Így képes leszel fokozatosan optimalizálni az árazásodat. 

7. Alkalmazottak

Bármennyire is nehéz: Ügyeljen arra, hogy a munkaerő toborzás során tapasztalt személyzetet vegyen fel, aki stressz alatt is hatékonyan dolgozik és barátságos marad. Keressen olyan személyzetet is, amely kiegyensúlyozza a saját hiányosságait. Ügyeljen arra, hogy a csapat összeállításakor jó szellemiség uralkodjon.  

8. Biztosítás 

Váratlanul gyakran jön: Ha bárt vagy kocsmát nyit, meg kell védenie a személyzetét, a berendezéseit és az áruit. Ezért nélkülözhetetlenek  

9. Tegye híressé helyét: A megfelelő marketing 

Állványok, szórólapok, hűségprogramok, kóstolók, vonzó weboldal, Google Térkép & közösségi média, élőzene vagy kiállítás: nincs általános megoldás a marketingedre. Tény: A marketing szükséges, és időbe és pénzbe kerül. Akár maga is foglalkozik vele, akár szakértőket hív be a csapatba: Ismerje meg célközönségét, és igazítsa marketingstratégiai választásait azok korára, nemére, társadalmi státuszára és életmódjára. Hol éri el legjobban a közönségét és milyen eszközökkel? 

10. Elkerülhető hibák  

1. Túl magas bérleti díjak: Tartsd be az aranyszabályt, hogy a bérleti díj ne tegyen ki többet, mint a bevétel 10%-a.  

2. Hiányzó kültéri vendéglátás: Érdeklődjön a rendőrségnél, milyen feltételek mellett lehetséges a kültéri vendéglátás. 

3. A ráfordítást alábecsüli: éjszakai műszakok, hétvégi munka, könyvelés, rendezvényszervezés, beszerzés, reklámozás – mindez sok lelkesedést, fegyelmet és kitartást igényel, ha bárt nyitnál. 

4. Hosszú szállítási szerződések: Gondolja át, milyen hosszú, milyen szoros és melyik ital-szállítóhoz szeretne kötni – még akkor is, ha a feltételek eleinte csábítóak, hosszú távon károsak lehetnek. 

5. Vegyél részt: Az alkoholizmus nagy veszélyt jelent a bártulajdonosok számára, ne válj a legjobb vevőddé! 

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Felejthetetlen szilveszteri italok egy elbűvölő éjszakához

Mindjárt itt a szilveszter! A pezsgő nem ok nélkül klasszikus, de a különféle italok felszolgálása boldog…

Bővebben

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben