Gyors recept: halcurry tenger gyümölcseivel

Megosztás

Nyár van, perzsel a nap: ezt a forró napot gasztroszakértőnk, Michał a lengyelországi Warmia-Masuriai vajdaságban, Olsztynban tölti. A gyönyörű tóparti környezethez illően pedig egy trópusi ételt készít: egy gyors halcurryt tenger gyümölcseivel!

Gyors recept: halcurry tenger gyümölcseivel

Megosztás

Nyár van, perzsel a nap: ezt a forró napot gasztroszakértőnk, Michał a lengyelországi Warmia-Masuriai vajdaságban, Olsztynban tölti. A gyönyörű tóparti környezethez illően pedig egy trópusi ételt készít: egy gyors halcurryt tenger gyümölcseivel!

Mielőtt pedig elkezdené a halcurryt, igyon egy Bellinit frissítőként. 

A forró napokon érdemes kerülni a nehéz és zsíros ételeket, és helyette valami könnyű és tápláló fogást választani. A hal mindig jó ötlet. De még mielőtt elkezdené a főzést, kényeztesse magát egy finom hűsítővel! Michał egy ázsiai variációt javasol a Bellini koktélhoz, amely mangóval készül barack helyett. Az elkészítéséhez tegyen kb. 30 g mangópépet egy előhűtött pohárba, és töltse fel Proseccóval. Díszítse a frissítő italt egy cseresznyével. Egészségére! 

Gyors és könnyű halcurry recept tenger gyümölcseivel 

Nincs kedve forróságban a konyhában álldogálni? Michał-nak sincs! Ezért készíti el a halcurryt zöldségekkel a szabadban, egy üstben, a tűz fölött. Michał rafinált halcurry receptjének köszönhetően még a tikkasztó nyári melegben is éttermi minőségű és csodálatosan teljes aromájú ételt készíthet. Először tegyünk egy kis vajat vagy olajat és a currypasztát a tűz fölött függő üstbe. Amikor a paszta megüvegesedett, adjunk hozzá egy kis paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk az egészet. Ezt követi:  

Keverje össze az egészet, majd öntse hozzá a kókusztejet. Szükség esetén adjon hozzá némi zöldséglevest. Forralja fel az összetevőket, majd adja hozzá a rizstésztát. Ezt előzetesen sem áztatni, sem főzni nem szükséges, mivel a levesnek szüksége van egy kis időre a tűz fölött. Végül tálalja a curryt a tenger gyümölcseivel. Ízlés szerint tegyen bele kagylót, garnélarákot és halat. Ha azt szeretné, hogy az étel még ízgazdagabb legyen, adjon a halcurryhez egy kis jackfruitot.  

A tenger gyümölcseit alapvetően kétféleképpen készítheti el:  

Szakértőnk az első változatot részesíti előnyben, mivel így a tenger gyümölcsei megőrzik ízüket, és nem lesznek rágósak.  

Ezután tegyen egy fedőt az edényre, és főzze a halcurryt a kókusztejjel és a zöldségekkel körülbelül 3-4 percig, amíg a kagylók kinyílnak. Végül adjon hozzá apróra vágott koriandert és petrezselymet, valamint a salottahagymát. Keverje össze alaposan, és fűszerezze a halcurryt agavésziruppal és lime-mal. Jó étvágyat!  


Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.  

2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait. 

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Hasznos tippek a marhahús elkészítéséhez

A finom marhahús elkészítése néha meglehetősen nehéz lehet. Mai cikkünkben bemutatjuk a pörköltek, a lédús steakek…

Bővebben

Hogyan olvasszunk és temperáljunk csokoládét?

A csokoládé finom édesség, amelyet sok ínyenc kedvel: gyerekek és felnőttek egyaránt élvezik. A csokoládé számos…

Bővebben

Egészséges gyorsétterem a vendéglátóiparban

A klasszikus gyorsétterem olcsó, és ahogy a neve is sugallja: gyors. Gyorsan elkészül, gyorsan tálaljuk és…

Bővebben

Álom esküvői menü elkészítése egy étteremben

Az esküvői menü kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amelyet a menyasszonynak és a vőlegénynek meg kell…

Bővebben