Milyen eszközökre lesz szüksége egy cukrászdában és egy pékségben?

Megosztás

Egy jó sütemény vagy kenyér recept kidolgozása az első lépés a sikerhez a kereskedelmi vendéglátásban. A cukrászdában vagy pékségben használt megfelelő berendezések javítják a gyártási folyamatot, lerövidítik a kenyér vagy péksütemények elkészítésének idejét, és lehetővé teszik a költségkontrollt is. Milyen felszerelést válasszunk, mire figyeljünk berendezés- és bútorvásárláskor?

Megosztás

Egy jó sütemény vagy kenyér recept kidolgozása az első lépés a sikerhez a kereskedelmi vendéglátásban. A cukrászdában vagy pékségben használt megfelelő berendezések javítják a gyártási folyamatot, lerövidítik a kenyér vagy péksütemények elkészítésének idejét, és lehetővé teszik a költségkontrollt is. Milyen felszerelést válasszunk, mire figyeljünk berendezés- és bútorvásárláskor?

Vendéglátó berendezések – mire érdemes odafigyelni?

A pékség vagy cukrászda berendezései és bútorai több kategóriába sorolhatók. A főbbek: fűtőberendezések, hűtőgépek, vendéglátóipari bútorok és egyéb kiegészítők.

Mire kell figyelni az ilyen berendezések kiválasztásakor? Mindenekelőtt a technológiai tervezés. Ez a legalapvetőbb dokumentum a későbbi berendezések beszerzésével és a megfelelő konyhabútor kiválasztásával kapcsolatban egy kereskedelmi konyhához.

Bár elkészítheti saját maga is, a biztonság kedvéért érdemesebb szakember szolgáltatásait igénybe venni. A kereskedelmi konyhákra szakosodott építész meg tudja majd jelölni, hogy az egyes munkaállomásokat hol kell elhelyezni. Ezenkívül a terv tartalmazhat példákat egy tortahajó vagy kávézó speciális felszerelésére, amelyet a tér méretének és pontos méreteinek figyelembevételével választanak ki.

Valójában a javasolt berendezések átfogó listája csatolható a tervdokumentumhoz. Ezután ragaszkodhat hozzá, vagy kereshet más, hasonló felszerelést. Legalább általános érzése lesz arról, hogy milyen méretű eszközökre lesz szüksége a cukrászdában vagy pékségében.

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, az egészség és a biztonság a konyhában. A cukrászdában vagy pékségben lévő berendezést könnyen tisztán kell tartani, így a rozsdamentes acél mindig jó választás. Ellenáll a mechanikai sérüléseknek, tartós és viszonylag könnyen tisztán tartható. Amikor csak lehetséges, válasszon falra akasztható vagy könnyen mozgatható készülékeket, amelyek jobb hozzáférést biztosítanak a padló tisztításához.

Ha korlátozott a költségvetése, vagy nagyon kicsi a cukrászdája vagy a pékség konyhája, válasszon olyan készülékeket, amelyek több funkciót egyesítenek egyben, így nincs szükség sok különböző eszköz vagy sok bútor vásárlására. Példa erre egy mosogató szekrény edények vagy edények elrejtésére.

Sütő – alapfelszerelés a cukrászdákban

Ahhoz, hogy egy cukrászda erős vevőkört és jó hírnevet szerezzen, rendelkeznie kell egy olyan termelési rendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy szabályozza, hogy egy adott napon hány pékáru jelenjen meg a kínálatában. Itt jól jön egy kereskedelmi sütő.

Egy ilyen professzionális felszerelés lehet az egyik legnagyobb, de egyben legjobb befektetés egy cukrászda esetében. A kereskedelmi sütők sütője és a szabványos sütő közötti különbség például a kapacitás és a funkciók száma.

A sütőkemencék néhánytól akár egy tucat tepsiig is elférnek, és minden kamra külön is működhet. Ezzel a megoldással különböző, eltérő körülményeket igénylő péksütemények egyidejű elkészítését teszi lehetővé.

Egyes sütőkemencék növekedési kamrával vannak felszerelve, amely stabil hő- és páratartalmat tart fenn, lehetővé téve a kiváló minőségű sütőtészta elkészítését, és minden következő tészta adag hasonló lesz.

Kiegészítő cukrászda felszerelés

A cukrászda berendezésének tartalmaznia kell az összetevők elkészítési idejének és a termékek előkezelésének lerövidítésének lehetőségét is. Ilyen felszerelések közé tartoznak többek között az elektromos tésztahengerek, amelyek ideálisan helyettesítik a hagyományos sodrófákat.

Ha azt tervezi, hogy citromos, almás vagy körtéses tortákat készít bele, akkor egy gyümölcsszeletelő biztosan jól jön. Sokkal gyorsabban elkészíti az ilyen összetevőket, és gondoskodik arról, hogy mindig hasonló méretűek legyenek. Cserélhető pengékkel ellátott szeletelőt használhatunk például csokoládé csokoládé darabokra törésére.

A cukrászda sokkal többet tud kínálni, mint csak sütemények, piték vagy fánkok. Az olyan eszközökkel, mint a gofrisütő, a gabonapehely-adagoló vagy a fagylaltgép, bővítheti szezonális kínálatát.

A kávéfőző egy másik felszerelés, amelyet érdemes megfontolni, különösen akkor, ha a helyiség elég nagy ahhoz, hogy néhány asztalt felállítson vendégeinek. Még ha ez nem is lehetséges, miért ne kínálhat kávét a szokásos sütemény- és süteménykínálata mellé.

Végül, de nem utolsósorban szükség lesz egy konyhai szemetesre is, hogy rendben tartsa a helyet. A konyhai edénynek mindenekelőtt higiénikusnak kell lennie. Ezért ez az 50 literes téglalap alakú érzékelős konyhai edény azonnal kinyílik, amint közeledik hozzá, majd automatikusan bezárul. Nem kell megérinteni a kukát a kinyitáshoz, így kényelmes és higiénikus.

Nem akarod, hogy a szemetesed ott álljon? Akkor ez a kettős (2 x 20 literes) beépített szemetes a Fromm & Starcktól, a konyhai eszközök szakértőjétől a tökéletes megoldás!

Végül ne feledkezzünk meg a konyhai szekrényekről sem, mint például ez a dupla mosdós rozsdamentes acél 400 x 400 x 250 mm-es kereskedelmi konyhai mosogató a tisztaságért és a rendért bármilyen professzionális környezetben.

Milyen felszerelésre lesz szüksége egy pékségben?

A pékség felszerelése sok tekintetben hasonló lesz a cukrászdákhoz. Csakúgy, mint egy cukrászdában, a kenyérre és zsemlére szakosodott pékségnek is szüksége lesz sütőkemencére, különösen akkor, ha rendszeresen friss kenyeret kíván kínálni.

Egy másik példa a cukrászdában használatos, de a pékségben is használható berendezésre az elektromos tésztahenger. Keverőkre és élelmiszer-feldolgozókra is szükség lesz, hogy minden tételnél hasonló minőségű tészta készüljön a kenyér készítéséhez.

Ha kenyeret is árul majd, kenyérszeletelőre mindenképpen szükség lesz. Ideális esetben próbáljon csomagolótálcával ellátott készüléket találni, vagy vásároljon külön csomagológépet.

Catering bútorok cukrászdák és pékségek számára

A cukrászdák vagy kávézók felszerelésekor a termékek biztonságos tárolására szolgáló berendezéseket is tartalmaznia kell. A hűtőszekrények és fagyasztók lehetővé teszik a félkész és kész termékek alacsony hőmérsékleten tartását.

A hűtött vitrinek egy másik dolog, amelyet érdemes megfontolni, mivel lehetővé teszik, hogy megmutassa a kínálat legjobbját. Az ügyfelek könnyen láthatják, hogy mi áll rendelkezésre az adott pillanatban, és Önnek vagy munkatársainak nem kell folyamatosan hoznia a konyhából a termékeket.

Egyéb szabványos vendéglátóipari bútorok, amelyeket minden ilyen gyártólétesítményben találni kell, közé tartoznak a konyhai mosogatók, a hozzávalók és edények tárolására szolgáló szekrények, valamint a munkaasztalok. Ez utóbbi több funkciót is kombinálhat, ami segít helyet takarítani. A munkaasztalok tartalmazhatnak szekrényeket, vagy kombinálhatók hűtőberendezésekkel.

Ne feledkezzünk meg az olyan finomságokról sem, mint a sütemények. Érdemes egy 30 cm-es fából készült tortalapot választani, amely elegánsan tálalja a tortáit, sütijeit vagy egyéb finomságait.

Különlegessége az egymásra rakható tortaállvány rugalmassága, amely a sorozat többi modelljével kombinálva étagère-t alkot. Ha más anyagot szeretne, választhatja ezt a 30 cm-es rozsdamentes acél tortalapot vagy egy 30 cm átmérőjű üveg tortalapot.

Pékség és cukrászda berendezése – összefoglaló

Mennyibe kerül egy cukrászda vagy pékség megfelelő felszereléssel való felszerelése? A beruházás általában meghaladja a 10 000 fontot. Ez azonban jól elköltött pénz lesz.

A kereskedelmi vendéglátóipari berendezések biztosítják a hatékony gyártási folyamatot. Segít a költségek ellenőrzésében is, többek között annak köszönhetően, hogy minden alkalommal azonos folyamatot biztosít. Ha a termékek mindig hasonlóak, könnyebb lesz megbecsülni az összetevők költségét.

A szokásos hűtő- és fűtőberendezéseken, valamint bútorokon kívül számos kiegészítőre is szüksége lesz, mint például kések, edények, serpenyők, mérőpoharak stb.

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Felejthetetlen szilveszteri italok egy elbűvölő éjszakához

Mindjárt itt a szilveszter! A pezsgő nem ok nélkül klasszikus, de a különféle italok felszolgálása boldog…

Bővebben

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben