Vákuumcsomagoló gépek – melyiket válasszuk?

Megosztás

A vákuumzárás egyre népszerűbb módja az élelmiszerek tárolásának és tartósításának. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen gépet válasszon vendéglátóipari vállalkozása típusától függően, és mire használható még a vákuumcsomagoló gép. 

Megosztás

A vákuumzárás egyre népszerűbb módja az élelmiszerek tárolásának és tartósításának. Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen gépet válasszon vendéglátóipari vállalkozása típusától függően, és mire használható még a vákuumcsomagoló gép. 

Az élelmiszer-vákuumcsomagolásnak számos előnye van. Lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a hűtőszekrényben, miközben a levegőszívó funkció emellett megőrzi az ételt. A nedves termékek (húsok, felvágottak, sajtok) nem száradnak ki, a kenyér nem áll meg, a finom termékek (gyümölcs, zöldség) védve vannak a sérülésektől és a rovaroktól, a rövid szavatossági idejű élelmiszerek tovább frissek. A népszerű termékek esetében a hozzávetőleges eltarthatósági idő a következő: 

A vákuumcsomagolás is energiát takarít meg. A hűtőberendezések hatékonyabban működnek, mivel a hagyományos csomagolással ellentétben csak a tárgyakat hűtik, a levegőt nem. 

Univerzális vákuumtömítés 

A vákuumtömítők a legnépszerűbb eszközök. Kompakt méretüknek köszönhetően kis helyet foglalnak. Felhasználóbarátságuk és megfizethető áruk ideálissá teszi őket kereskedelmi és otthoni használatra egyaránt. Különösen értékelni fogják azokat az emberek, akik előre elkészítik az ételt, és az egészséges, alacsony hőmérsékleten, sous-vide módszerrel való főzés hívei. A tematikus éttermekben is csodákra lesznek képesek. 

A vákuumtömítők a húsos standoknál is pótolhatatlanok, így a kiválasztott húsdarabot tökéletesen bepakolhatod a vásárló elé. 

Az alapmodellek légszívást és zsáktömítést kínálnak. A kifinomultabb modelleknél használhatunk vákuumtasakokat, légszívást a kannákból/palackokból, légszívás nélküli tömítést, és minden paramétert a termék típusához (száraz/nedves) állíthatunk be. Lehetővé teszik a zacskók kézi bezárását is, ami jól működik a sérülésre hajlamos kényes tárgyakkal. Kattintson a linkre egy videóért, amely bemutatja a vákuumtömítő használatát. 

Kamratömítők haladó felhasználók számára 

A hatékony kamrás csomagológépek lehetővé teszik nagyszámú kisebb cikk vagy nagyobb egyedi termék egyidejű csomagolását. Még olyan tárgyakkal is megbirkóznak, mint egy sertéscomb vagy egy egész pulyka. Ezért csodákat tesznek majd hentesekben, élelmiszer-feldolgozó üzemekben és nagy éttermekben, például szállodákban. Hasznos funkció az egyes csomagok felcímkézésének lehetősége, ezért érdemes megnézni, hogy az Önt érdeklő modell rendelkezik-e ezzel a funkcióval. 

A kamrás csomagológépek általában digitális vezérlőpanelen keresztül működnek. Az olvashatóság és az egyes paraméterek kijelzőn vagy nyomásmérőn történő vezérlésének lehetősége hatékonyabbá és könnyebben használhatóvá teszi őket. 

Vákuumos csomagolás elektronikához 

A vákuumcsomagolás a vendéglátáson kívül más iparágakban is alkalmazható, pl. elektronikai alkatrészek gyártói és értékesítői: processzorok, autóalkatrészek, órák stb. Az érzékeny elemek tökéletesen védettek a nedvesség károsító hatásaival szemben, vastag és tartós fóliába csomagolva pedig a mechanikai sérülésekkel szemben is. 

Azok, akik szeretnek különféle termékeket felhalmozni, vákuumcsomagolást használhatnak, hogy jobban megvédjék az olyan tárgyakat, mint a liszt, a bab vagy a rizs. Szorosan becsomagolva frissek maradnak szélsőséges körülmények, például árvíz vagy ételmoly invázió után is.  

A csomagológépek okmányok, készpénz (pl. kempingezéskor), gyógyszerek vagy ékszerek tárolására is használhatók. A jól becsomagolt értéktárgyai sokáig jó állapotban maradnak, az ezüstérmék pedig nem szennyeződnek. 

Mire kell figyelni a megfelelő gép kiválasztásakor?

Függetlenül attól, hogy milyen típusú vákuumcsomagoló gépet választ, néhány kulcsfontosságú elemet figyelembe kell venni. A hosszú távú használat érdekében a következő szempontokat érdemes szem előtt tartani: 

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben

Egészséges élvezetek: téli gyümölcssaláták éttermekbe, kávézókba

A téli gyümölcssaláták egészséges alternatívát kínálnak a nehéz és kalóriadús ételek helyett a sötét évszakban. Cikkünkben…

Bővebben