Melyik olajsütőt válassza?

Megosztás

A professzionális olajsütők gyakorlatilag bárhol használhatók – gyorsétteremben, elegáns francia bisztrókban vagy ázsiai kifőzdében. Olvassa el cikkünket, és ismerje meg mire kell figyelnie, hogy a megfelelő berendezést válassza a helyszínre.

Megosztás

A professzionális olajsütők gyakorlatilag bárhol használhatók – gyorsétteremben, elegáns francia bisztrókban vagy ázsiai kifőzdében. Olvassa el cikkünket, és ismerje meg mire kell figyelnie, hogy a megfelelő berendezést válassza a helyszínre.

Kereskedelmi fritőzök nem csak sültkrumpli készítéséhez

A vendégláóipari fritőzök elengedhetetlen felszerelések professzionális konyhákba, mivel megkönnyítik és felgyorsítják a munkafolyamatokat. Az ipari olajsütő fontos konyhai eszköz, a hűtőszekrények és a sütők mellett. És sokkal többre képes, mint csupán a sült krumpli készítése. Ismerje meg milyen ételeket készíthet olajfritőzben:

Kereskedelmi olajsütők – népszerű típusok 

A vállalkozás típusának megfelelő eszköz kiválasztása kulcsfontosságú. Egy kis étteremben, vagy olyanban, ahol ritkán szolgálnak fel sült ételeket, egy-két kis sütő (8-10 literes űrtartalommal) megteszi. A gyorséttermek és a forgalmas éttermek esetében nagyobb teljesítményű és kapacitású (akár 30 literes) berendezésekre lesz szükség. Ez sokkal gazdaságosabb megoldás lesz, mint egy kis olajsütő, amely sokáig felmelegszik, vagy nem bírja az intenzív használatot. A dupla zsírsütők nagyon kényelmesek és népszerűek a szakácsok körében, lehetővé téve, hogy egyszerre két különböző terméket süthessenek anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, hogy a sült banándesszertnek halszagú lesz. 

A kereskedelemben kapható olajsütők több fő típusra oszthatók: 

Kereskedelmi olajsütők – funkcionalitás 

A kereskedelemben kapható zsírsütőket fel kell szerelni egy lámpa vagy hangjelző rendszerrel, amely jelzi a használatra kész állapotot. Egy másik szempont, amely pozitívan befolyásolja az edények minőségét, valamint a munka kényelmét és biztonságát, a rántott könnyű és gyors cseréjének lehetősége. Az olajfogyasztás érzékelő is nagyon jól jön. Csak a friss olajban sült, többször nem hűtött és nem melegített étel lesz ízletes és tápláló.  

A professzionális szakácsok nagyra értékelik az olajleeresztő csappal felszerelt olajsütőket, mivel az egész folyamatot gyorssá és egyszerűvé teszik. Mielőtt olajsütőt vásárolna, győződjön meg arról, hogy rendelkezik termosztáttal és könnyen leolvasható kijelzővel. Az időzítő segítségével könnyedén beállíthatja a kívánt munkaidőt. 

A kereskedelemben kapható olajsütőknek nagyon praktikus hidegzónái vannak. Hagyják, hogy az olaj hosszabb ideig friss maradjon, mert a maradékok alacsonyabb hőmérsékletre esnek, és nem szenesednek el. 

A sütőkosaraknak nem melegítő fogantyúkkal kell rendelkezniük, hogy biztosítsák a használó emberek biztonságát. A speciális horogra akaszthatóság megkönnyíti a zsír leeresztését. A tengerparti éttermek és bárok tulajdonosai érdeklődjenek a hosszabb kosaras olajsütők iránt – ezek lehetővé teszik az egész hal sütését. 

Hogyan kell használni a kereskedelmi olajsütőket? 

Az étel forrásban lévő olajba fulladásával történő sütés olyan kulináris technika, amely nem igényel különleges készségeket vagy tapasztalatot. Az így elkészített ételek tetszetősnek tűnnek, jó illatúak, ízletesek és nagyon népszerűek is. A módszer teljes kihasználásához csak néhány egyszerű szabályt kell követnie: 

Nagyon fontos, hogy az adott helyszínnek megfelelő olajsütőt válasszuk ki. Az Ön igényeinek pontosan megfelelő olajsütő segítségével elkerülheti a felesleges költségeket, és munkája könnyebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válik. 

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben

Egészséges élvezetek: téli gyümölcssaláták éttermekbe, kávézókba

A téli gyümölcssaláták egészséges alternatívát kínálnak a nehéz és kalóriadús ételek helyett a sötét évszakban. Cikkünkben…

Bővebben