Szállodai szoba felszerelés – átfogó útmutató

Megosztás

A szállodai szobákat megfelelően kell berendezni, hogy a vendégek magas szintű kényelmet élvezhessenek. A szálloda színvonalától és a szoba típusától függően eltérő szabályok érvényesek. Tudja meg, mik a különbségek, és hogyan kell megfelelően felszerelni a szállodai szobákat.

Megosztás

A szállodai szobákat megfelelően kell berendezni, hogy a vendégek magas szintű kényelmet élvezhessenek. A szálloda színvonalától és a szoba típusától függően eltérő szabályok érvényesek. Tudja meg, mik a különbségek, és hogyan kell megfelelően felszerelni a szállodai szobákat.

Mit kell figyelembe venni egy szálloda berendezésénél?

A megfelelően felszerelt szállodai szoba kulcsfontosságú. Mindenekelőtt a csillagos értékelés alapján bútorokat és felszereléseket kell tartalmaznia. A dizájn és a funkcionalitás is rendkívül fontos. Még egy szerény szoba is, amelyet az ízlés és az alapvető ergonómia figyelembevételével terveztek, kielégíti vendégeit.

A szálloda általános koncepciója is számít. A hegyekben található régi palotában lévő szállodát retro stílusban lehetne berendezni. Ebben az esetben nyugodtan elhelyezhet régiségeket a szobákban. Megpróbálhatja azt is, hogy minden szobához külön dekoráció legyen, egyedi „kamrákat” hozva létre. További kiegészítők lehetnek vadásztrófeák vagy különféle rusztikus kiegészítők.

Másrészt egy nagyvárosi szállodának üzleti vagy szabadidős utazásra érdemes modernebb trendeket követnie. A dekorációnak is minimalistábbnak kell lennie. Egy bár megnyitása a szállodában segít több vendéget vonzani.

Szállodai csillagok és felszerelés

A vonatkozó előírásoknak megfelelően ahhoz, hogy egy szálloda megfelelő számú csillagot kapjon, a szobáknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Minden kategória esetében nagyjából a következőképpen néz ki:

Felszereltség szobatípusonként

Sok szálloda többféle típusú szobát kínál, amelyek mérete, felszereltsége és ára eltérő. A legnépszerűbb típusok a következők:

A szállodai szobákban szükséges felszerelések

Annak ellenére, hogy az alacsonyabb kategóriájú szállodai szobákban nem kell légkondicionálni, a vendégek kényelme érdekében érdemes ilyennel rendelkezni. Olcsóbb megoldás lehet például a helyiségek hordozható léghűtőkkel való felszerelése. Modelltől függően az ilyen eszközök hűtik, tisztítják, hidratálják és melegítik a levegőt. Vendégei saját maguk szabályozhatják a körülményeket az adott nap időjárásától függően. A vendégelégedettségre gyakorolt hatás és az ilyen eszközök általános praktikussága miatt a léghűtő vagy párátlanító beszerzését is minden jó étterem üzleti tervében kell szerepeltetni. Ez a 158 l/24 órás kereskedelmi párátlanító 120 m²-re gyorsan és megbízhatóan távolítja el a nedvességet a helyiségekből. Ha még nagyobb térbe van szüksége gépre, akkor a 158 l/24 órás, 220 m²-es kereskedelmi párátlanító lehet a megoldás.

A berendezés megfelelő minősége rendkívül fontos. Itt ugyanaz a szabály érvényes, mint egy kávézó vagy bár felszerelésére. A bútoroknak ellenállónak kell lenniük a kopással szemben, valamint tartós és szilárd anyagokból kell készülniük. Ezenkívül könnyen tisztíthatónak kell lennie. Az általános üzleti koncepciótól függően próbáljon nemes anyagokból készült berendezéseket választani: valódi fából, rozsdamentes acélból és kiváló minőségű műanyagokból. Megfontolhatja a szállodai szobák további eszközökkel való felszerelését is.

Szállodákban is jól jönnek majd a szövetgőzölők, amelyek segítségével anélkül vasalhatod ki a ruháidat, hogy levennéd a vállfáról. A szemetes edények kiválasztásánál jó ötlet a mozgásérzékelővel nyitható higiénikus modell.

Szálloda felszereltsége – összefoglaló

Amikor a szükséges felszerelésről dönt, ne feledkezzen meg szállodai személyzet megfelelő képzéséről. Ismerniük kell a kötelezettségeiket a szállodája csillagbesorolása szerint, valamint meg kell felelniük a vendégek elvárásainak. A nagyobb szállodákban a betöltött munkakör szerinti munkaköri leírást is szigorúan be kell tartani. Ez mindent kézben tart, és pozitív hatással lesz a szolgáltatások sebességére és minőségére.

Sokan, akik egy idő után tapasztalatot szereztek a szállodaiparban, gondolkodnak egy takarítócég alapításán. Egy ilyen cég szolgáltatásainak igénybevétele nagyon előnyös lehet pénzügyi szempontból, mivel általában jövedelmezőbb, mint további takarítószemélyzet felvétele teljes munkaidőben.

A szállodai szobákat az odaítélt csillagok számával kapcsolatos követelményeknek megfelelően kell felszerelni. Kis kiegészítő szolgáltatásokkal azonban túllépheti a minimális követelményeket. Az extra praktikus kiegészítők vagy a stílusosan megtervezett felszerelések pozitívan befolyásolják vendégei elégedettségét, így szívesen visszatérnek és ajánlják szolgáltatásait barátaiknak.

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

A tésztafőzés módja: Főzési idő és felszerelés

Ha kényelmes ételekről van szó, a tészta soha nem hiányzik! Különféle formákban és ízekben kapható, és…

Bővebben

Sajátítsa el a sütőtisztítás művészetét: Könnyű technikák és tippek

Kacsasült, sült csirke vagy sajttal csöpögő pizza – az elektromos sütő új lehetőségek egész sorát nyitja…

Bővebben

A popcorn különböző fajtái és elkészítése

Bulit szervezel a barátaiddal? Vagy egy egyszerű, új ötletet keresel vendéglátói kínálatodhoz? A pattogatott kukorica lehet…

Bővebben

Hús kiválasztása grillezéshez – átfogó útmutató

A nyári időjárás a forró nappalokkal és meleg estékkel jó alkalom a társasági életre. Az egyik…

Bővebben