Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat!
Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat!
Mire vár, kezdje a csirkecurryvel!
A csirkecurry egy gyors és egyszerű étel, ami tényleg mindig jól sikerül. A csirkecurry az aromás fűszerek ízével, jól illik a laktató rizshez, és szaftos csirkemellből készül: tökéletes meleg vacsora, amely ideális családi étkezéshez vagy új fogásként az étlapra. A rizses csirkecurryhez a következőkre lesz szüksége:
- csirkemell
- rizs
- hagyma
- reszelt gyömbér
- reszelt fokhagyma
- curry (currypaszta vagy currypor)
- őrölt kömény
- bors
- koriandermag
- fahéj
- bors
- só
- cayenne bors/chili
- paradicsompüré
- apróra vágott paradicsom konzervből
- sárgarépa
- borsó
- spenót
- kókusztej
- újhagyma vagy metélőhagyma
- olaj
-
Indukciós főzőlap – 22 cm – 10 szint – időzítő – Royal Catering
81 056,02 HUF75 490,00 HUF -
Indukciós főzőlap – 2 lap – Ø 12–26 cm – hordozható – Royal Catering
147 990,00 HUF112 990,00 HUF - Öntöttvas serpenyő – Ø 30 cm
-
Holland sütő – 10,75 liter
33 590,00 HUF25 990,00 HUF
Öblítsük le a rizst hideg vízzel, majd tegyük forrásban lévő sós vízbe. Főzzük a rizst, amíg puha, mégis roppanós nem lesz. Közben mossuk meg a csirkemellet, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Vágjuk a csirkemellet vastag kockákra és süssük meg egy evőkanál olajban egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá körülbelül egy perc múlva a felaprított hagymát és az összes fűszert, majd keverjük jól össze.
Amint a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá paradicsompürét és konzervparadicsomot. Öntsük rá a kókusztejet, és kis lángon forraljuk fel a curryt. Adjuk hozzá a répát, a borsót és a spenótot, majd főzzük az egészet, amíg a csirke-kókusz curry el nem éri a kívánt állagot. Tetszés szerint hígítsuk a csirke curryt kókusztejjel és némi vízzel, vagy sűrítsük be burgonyakeményítővel.
Tegyünk egy adag rizst a tányérra és bőségesen oszlassuk el rajta a csirke curryt a zöldségekkel. Ne felejtse el a csirkemellet! Díszítse az indiai csirkecurryt apróra vágott újhagymával és/vagy metélőhagymával. Jó étvágyat!
Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.
2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait.
Megosztás