Meleg vacsora 30 perc alatt? Próbálja ki a csirkecurryt rizzsel!

Megosztás

Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat! 

Gyors csirkecurry rizzsel

Megosztás

Hazaér egy hosszú munkanap után, és csak egy dologra vágyik: pihenésre! De hirtelen megjön az étvágya egy finom, meleg vacsorához. Ránéz az órájára és szeretne összedobni valami finomat, ugyanakkor táplálót mindössze fél óra alatt. Ez a recept a megoldás: egy gyors és egyszerű csirkecurry kókusztejjel szakértőnktől, ami mindig jól sikerül és garantált sikert arat! 

Mire vár, kezdje a csirkecurryvel! 

A csirkecurry egy gyors és egyszerű étel, ami tényleg mindig jól sikerül. A csirkecurry az aromás fűszerek ízével, jól illik a laktató rizshez, és szaftos csirkemellből készül: tökéletes meleg vacsora, amely ideális családi étkezéshez vagy új fogásként az étlapra. A rizses csirkecurryhez a következőkre lesz szüksége: 

Öblítsük le a rizst hideg vízzel, majd tegyük forrásban lévő sós vízbe. Főzzük a rizst, amíg puha, mégis roppanós nem lesz. Közben mossuk meg a csirkemellet, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Vágjuk a csirkemellet vastag kockákra és süssük meg egy evőkanál olajban egy forró serpenyőben. Adjuk hozzá körülbelül egy perc múlva a felaprított hagymát és az összes fűszert, majd keverjük jól össze. 

Amint a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá paradicsompürét és konzervparadicsomot. Öntsük rá a kókusztejet, és kis lángon forraljuk fel a curryt. Adjuk hozzá a répát, a borsót és a spenótot, majd főzzük az egészet, amíg a csirke-kókusz curry el nem éri a kívánt állagot. Tetszés szerint hígítsuk a csirke curryt kókusztejjel és némi vízzel, vagy sűrítsük be burgonyakeményítővel. 

Tegyünk egy adag rizst a tányérra és bőségesen oszlassuk el rajta a csirke curryt a zöldségekkel. Ne felejtse el a csirkemellet! Díszítse az indiai csirkecurryt apróra vágott újhagymával és/vagy metélőhagymával. Jó étvágyat! 


Michał Orłowski – Sydney és Varsó híres éttermeinek konyhafőnöke. Tapasztalt és profi vendéglátós. Michał tizenévesen kezdte gasztronómiai útját. Nyáron pultosként dolgozott, és felfedezte a gasztronómia iránti szeretetét. Michał az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett, elmélyítette tudását és tökéletesítette kézügyességét.

2007-ben Ausztráliába utazott, ahol tovább csiszolta tudását. Visszatérése után, mint séf irányította a Lars, Lars & Lars éttermet Pozsonyban. Michał a Chef’s Gear YouTube csatornán osztja meg tudását és gyakorlati tanácsait. 

 

Hasznos volt ez a cikk? Igen Nem

Legújabb cikkek

Felejthetetlen szilveszteri italok egy elbűvölő éjszakához

Mindjárt itt a szilveszter! A pezsgő nem ok nélkül klasszikus, de a különféle italok felszolgálása boldog…

Bővebben

Összetevők helyettesítése: praktikus útmutató konyhai vészhelyzetekhez

Fedezze fel a kulináris improvizáció művészetét az összetevők helyettesítésével! Ha úgy találja, hogy hiányzik egy kulcsfontosságú…

Bővebben

Sous vide főzés – lépésről lépésre útmutató

Ha a francia sous vide kifejezés zavarba hoz, akkor az alábbi rövid, de átfogó útmutató kifejezetten…

Bővebben

Alakítsa át a sütőben sült zöldségeket igazi szezonális finomságokká télen 

A tél a sütés ideje! Legyen szó süteményről, sült almáról vagy süteményről, a sütőből készült meleg…

Bővebben