A vattacukor egy ínycsiklandó, pehelykönnyű édesség. A vattacukrot előszeretettel fogyasztják ünnepségeken és nyári táborokban, kicsik és nagyok egyaránt. A szülőknek igazi nosztalgia, amely felidézi a gyerekkori emlékeket. Hogyan készítsünk vattacukrot otthon, és milyen eszközökre van szükség hozzá?
A vattacukor egy ínycsiklandó, pehelykönnyű édesség. A vattacukrot előszeretettel fogyasztják ünnepségeken és nyári táborokban, kicsik és nagyok egyaránt. A szülőknek igazi nosztalgia, amely felidézi a gyerekkori emlékeket. Hogyan készítsünk vattacukrot otthon, és milyen eszközökre van szükség hozzá?
Miből van a vattacukor?
Hogyan készül a vattacukor? Milyen összetevőkből áll valójában a vattacukor? Először is meg kell említeni, hogy ez a rendkívül édes finomság kizárólag cukorból készül! Hogyan lehetséges egyáltalán, hogy a cukor, amely főként szilárd formában ismert, nagy, könnyű felhővé váljon?
Ehhez a cukrot hőkezelésnek kell alávetni. A karamellizálás során a cukor apró szálakká válik, amelyek gyorsan megszilárdulnak a levegőn. Ha sikerül összekötni a szálakat, akkor egy tökéletesen formázott adag vattacukrot kapunk.
Hogyan készítsünk vattacukrot házilag?
Tényleg feltétlenül szüksége van azonban mindenkinek vattacukor készítő gépre? Bár a profi felszerelés kétségtelenül megkönnyíti ennek a nagyszerű édességnek az elkészítését, a vattacukor akár vattacukor készítő gép nélkül is elkészíthető.
Vattacukor készítése házilag egy serpenyő segítségével
Hogyan készítsünk vattacukrot serpenyőben? Ilyen egyszerűen! Tegyünk 3-5 teáskanál cukrot a serpenyőbe (attól függően, hogy mennyi vattacukrot szeretnénk készíteni) és várjuk meg, míg a cukor a magas hőmérséklet hatására elolvad. Ezután mártsuk a habverőt a karamellbe. Várjuk meg, amíg a felesleges karamell visszafolyik a serpenyőbe, húzzuk ki kézzel a lógó vékony szálakat, és formázzunk belőlük kis golyókat. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes olvasztott cukrot el nem fogy.
A házi készítésű vattacukor valóban kicsit más formájú, de biztos lehet benne, hogy ugyanolyan finom!
Vattacukor készítése géppel
Egy vattacukor készítő géppel könnyedén készíthet vattacukrot! Tehát hogyan készítsünk vattacukrot vattacukor készítő gép segítségével? Öntsön egy adag cukrot a speciális dobba, majd kapcsolja be a gépet. Ha megjelennek a karamellszálak, formáljon cukorfelhőt. Használjon fából vagy újra felhasználható műanyagból készült pálcákat! Annak érdekében, hogy a karamellszálak jobban tapadjanak a pálcikára, kissé nedvesítse meg azt. Ha összegyűjtötte az összes cukorszálat, kész is a vattacukor.
A házi készítésű desszerteknek azonban nem csak finomaknak kell lenniük, hanem fontos, hogy jól is mutassanak. Itt megtudhatja, hogyan készíthet színes vattacukrot könnyedén. Egyszerűbb, mint gondolná. Csak adjon hozzá egy kis ételfestéket a megolvasztott cukorhoz, és készítsen rózsaszín, zöld vagy kék vattacukor felhőket.
Mire kell figyelni megfelelő a vattacukor gép kiválasztása során?
Ha otthon szeretne vattacukrot készíteni, vásároljon vattacukor készítő gépet, amely garantáltan minden gyerekzsúr fénypontja lesz! Vagy készíthet pattogatott kukoricát és házi készítésű fagylaltot is! Termékkínálatunkban megtalálja a tökéletes eszközöket! A megfelelő vattacukor készítő gép kiválasztása rendkívül egyszerű feladat.
A vattacukor gép egy fűtőberendezésből és egy rotorból áll – az első elem karamellizálja a cukrot, a második pedig vékony szálakat hoz létre.
A szálak a speciális dobba gyűlnek össze. A vattacukor készítő gépek összeszerelése nagyon egyszerű. Kompakt vattacukor gépek ideálisak otthoni használatra, mivel kis helyen is tárolhatók. Ezek a modellek pillanatok alatt szétszerelhetők a tisztításhoz. A legjobb, ha olyan modellt választ, amelynek az alkatrészei mosogatógépben is moshatók.
Professzionális használatra tervezett vattacukor készítő gépek
Ha vendéglátóipari vállalkozásába keres vattacukor készítő gépet, válassza csúcskategóriás eszközeinket! Ha professzionális módon szeretné felszerelni cukrászdáját vagy bisztróját, válassza tartós eszközeink egyikét, amellyel pillanatok alatt készíthet különböző méretű adagokat.
A készülék fűtési teljesítménye nagyon fontos szerepet játszik – minél magasabb a fűtési teljesítmény, annál jobb a hatásfok. Nagy hőteljesítménnyel mindössze 30 másodperc alatt készíthet vattacukrot. Hogy melyik lesz a megfelelő eszköz, az a tervezett felhasználási módoktól függ.
- Vattacukor készítő gép – 72 cm – 1.200 watt – kocsival 236 990,00 HUF
- Vattacukor gép – 52 cm – rozsdamentes acél – rezgéscsillapító 81 090,00 HUF
-
Mini vattacukor készítő gép – 28,5 cm
24 890,00 HUF18 090,00 HUF - Vattacukor gép – 52 cm – 1200 W 95 690,00 HUF
Az olyan eszközök vásárlásakor, mint a palacsintasütő vagy a popcorn gép, mindig stabil és tartós modelleket érdemes választani. Fontos, hogy a kiválasztott gép ellenálljon a mechanikai sérüléseknek. Éppen ezért javasoljuk, hogy válasszon acélból készült vattacukor készítő gépet. Győződjön meg róla, hogy az eszköz alacsony rezgésű motorral rendelkezik, hogy működés közben ne essen le a munkapultról.
Más szempontok fontosak azonban, ha a vattacukrot a szabadban készítik (pl. fesztiválokon, vásárokon és rendezvényeken). Ebben az esetben két dolog a legfontosabb – a mobilitás és a külső hatások elleni védelem. Ezért érdemes beszerezni egy mobil vázat, valamint egy fedelet a géphez, a megfelelő védelem érdekében a szennyeződésektől, a rovaroktól és az esőtől.
Vattacukor készítése házilag – összefoglaló
Vattacukrot vattacukor készítő géppel, vagy anélkül is készíthet. A dolog egyáltalán nem bonyolult. Ráadásul egy ilyen desszert meglepő módon nem is olyan kalóriadús – persze minden az adagok méretétől függ. 3 teáskanál cukor hozzáadásával a vattacukor sokkal kalóriadúsabb lesz, mint a cukrozott tea. Bár a cukrot természetesen nem szabad mértéktelenül fogyasztani, egy ilyen nassolni való időről időre sok örömet okozhat Önnek és szeretteinek!
Megosztás